Galna pengar i Crazy Taxi

Share This Post


Det är inte utan att jag blir lite nostalgisk, för när Segas arkadracer Crazy Taxi letar sig ut till de digitala butikerna för PlayStation 3 och Xbox 360 så minns jag Dreamcast så mycket mer. Spelet var en av de definierande titlarna, tillsammans med Phantasy Star Online och Sonic Adventure var man länge i fokus.
Jag minns det förstås extra väl för att jag, när det begav sig, jobbade med dreamcast.nu, den officiella svenska webbplatsen för Dreamcast. Jag spelade spelen före de flesta, hade så gott som allt som nådde Sverige, och hade god insyn i distributören Brios verksamhet. Det var tider det, skulle man kunna säga om man var lagd åt det hållet.
Det är jag lyckligtvis inte.
Crazy Taxi idag är inte lika imponerande som det var då. Min maffiga 32-tummare skulle inte kännas så tuff idag, och HD har tagit över. Den skarpa grafiken har inte åldrats med grace direkt, även om det absolut kunde varit värre. Det faktum att Crazy Taxi var 4:3 då gör att fullskärmsläget i nyutgåvan (som är i 720p för övrigt) är utdraget och fult, men ändå att föredra framför den där trista 4:3-boxen mitt på skärmen som är alternativet.
Spelet är dock sig likt, men uppkäftig grafik, sladdrig kontroll och minispelsutmaningarna i Crazy Box. Det är inte avancerat, djupt eller fantastiskt. Bara högljutt och röjigt, på bilspelsvis. Att lämna marken på väg ned för fusk-San Franciskos gator, mot nästa kund som ska till kyrkan eller hamnen eller skivbutiken, känns fortfarande bra.
Crazy Taxi har inte åldrats väl. Tur att det inte är alltför gammalt, om tio år är det förmodligen inte mycket att hänge sig till över huvud taget. Nu tycker jag ändå att det är lite kul. Har du inte upplevt Dreamcast-eran så är det här en ypperlig chans så god som någon.
Betyg: 3 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...