Fredagsappen: Super Stickman Golf

Share This Post


Den här fredagen dedikerar jag såväl tiden som utrymmet åt det tokigt eminenta Super Stickman Golf. Och det är precis vad det låter som, supergolf med något som halvt om halvt liknar streckgubbar. Skitkul sådan.
Glöm Tiger Woods eller annan realistisk smörja för stunden. Här ser vi allt från ett rent tvådimensionellt perspektiv och mer ofta än sällan spelas banorna på höjden istället för längden. Layouten är så galen den kan bli emellanåt och trånga passager blandas med platåer, vatten och bunkrar, lite överallt. Men i sig är spelet oerhört enkelt. Sikta, välj slagstyrka och dra iväg bollen. Det är allt. Att sedan få bollen att hamna på exakt rätt ställe är en annan femma, men man lär sig spelets fysik relativt snabbt ändå.
Till vår hjälp har vi även särskilda bonusar som låses upp efterhand man spelar. Det kan handla om extraslag, bollar som fäster, bollar som förvandlar vatten till is, förmågor som byter ut hinder och så vidare. Men de är alltid begränsade, så det gäller att bruka dem smart, när de verkligen behövs.
I enspelarläget finns det rent ut sagt en töntig mängd banor att spela sig igenom, så många att jag tappar räkningen knappt halvvägs igenom. Och när man därefter är klara med dessa (och alla tänkbara rekord man vill sätta) så finns det ett sjukt roande onlineläge att ta sig an. Återigen bör du glömma allt vad konventionell golf står för. Här spelar du mot en eller ett par andra spelare i realtid där det är försten i hålet som vinner. Antal slag spelar ingen som helst roll, så rör på påkarna. Panik, skratt och svordomar är ständigt närvarande, det vågar jag lova.

Super Stickman Golf är en universell app och spelas därför precis lika bra på iPhone som iPad. Personligen föredrar jag dock iPadens större skärm i just det här fallet, men den följer å andra sidan inte alltid med ut. Gör dig själv en tjänst och dra hem det här redan idag. Du behöver inte ens gilla golf för att ha kul med det här.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...