Felicia förvandlar Ferelden

Share This Post

Det blir allt mer populärt med webbserier på nätet. Nu har det spridit sig till spelvärlden också. Felicia Day, som tidigare gjort sig känd för framgångsrika webbserier som Dr. Horrible’s Sing-Along Blog och The Guild, fick i uppdrag av Bioware att skapa Dragon Age: Redemption.
Dragon Age: Redemption är en webbserie i sex delar som utspelar sig Ferelden, vilket alltså är världen där Dragon Age: Origins och Dragon Age 2 utspelar sig. Serien är redan inspelad och befinner sig för tillfället i post-production, men ännu har inte det släppts ett officiellt datum för seriens premiär.

Jag får erkänna att jag är lite orolig. Ingen kan ifrågasätta briljansen och fingertoppskänslan som Ms. Day har eller att hon lyckats få med kunnigt folk i projektet Vad sägs om folk från TV-serier som Lost och United States of Tara? Men ärligt talat, alla som inte har hemska minnen om lågbudget fantasyfilmer kan räcka upp en hand? Ingen? Nej, precis. Inte förrän Lord of the Rings släpptes lyckades man förvandla fantasyfilmer till någon form av kvalitetsmässig upplevelse. Dragon Age: Redemption har varken tiden eller budgeten som Lord of the Rings hade.
Å andra sidan är Ms. Day troligen en av de få som verkligen förstår sig på webbserier, har ett stort intresse för spelets värld och besitter tillräcklig med nörd-kredd för att lyckas med projektet. Vi på Spelbloggen håller våra tummar!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...