Farm Frenzy 2 – livet på landet har blivit stressigare

Share This Post

Farm Frenzy 2Som jag skrev i recensionen av Farm Frenzy så hoppades jag på en uppföljare och den dröjde inte länge. Men så här efteråt hade jag gärna väntat ett tag till – för den som väntar på något gott kan ju som bekant vänta länge och jag hade hellre fått något gott i stället för Farm Frenzy 2. Spelet i sig är i stort sett samma sak som ettan men med några nya djur, byggnader, buggar och, så klart, lite finare grafik.
Däremot känns spelet överlag mycket stressigare och många banor gå enbart ut på att hinna med att klicka istället för att fundera ut hur man ska lösa problemen bäst. I ett försök att göra det lite klurigt så finns det ibland inte tillräckligt med tomter att bygga på – det innebär att man måste skapa till exempel en ostfabrik först och sedan ersätta den när man inte behöver fler ostar. Problemet med detta blir att skärmen – som redan är full med saker att klicka på, då blir än mer full med saker, som du kommer klicka fel på.
Farm Frenzy 2
Tyvärr har Farm Frenzy 2 även kvar ett problem från föregångaren (ett problem som dessutom har blivit värre): det klarar stundtals inte av det frenetiska klickandet utan hackar eller fryser helt. Detta har dock blivit lite bättre med de senaste uppdateringarna, men det händer fortfarande flertalet gånger på nästintill alla banor.
Farm Frenzy 2 är helt klart ett okej spel som är en aning mer ologiskt än föregångaren – med grisar som släpper köttbitar (så som höns värper ägg) och produktionskedjor som behöver fjäderhattar och tyg för att skapa klänningar. Spelet behöver dock fler buggfixar och om du inte har testat något Farm Frenzy-spel tidigare så börja med det första – det är nämligen ett riktigt bra spel.
Betyg: 3 av 5

Malin testade version 1.3 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...