Nutopia

EA vill se PS3 och Xbox 360 leva längre

Rådande generation av stationära spelkonsoler borde få leva lite längre än planerat, i alla fall om Electronic Arts får säga sitt. Företagets Frank Gibeau har till CVG sagt att han inte ens vet vad PlayStation 4 skulle tillföra riktigt.

”Det är svårt för mig att se vad man skulle göra med en PlayStation 4. Vi har redan 1080p, vi är redan uppkopplade mot internet… Man skulle kunna göra den snabbare, ha fler polygoner och snygga till grafiken lite, men till vilken kostnad?”


Visst har Gibeau en poäng i det han säger, men samtidigt är det inte helt upp till honom vad PlayStation 4 och Xbox 720 kommer att innebära. Medan han gillar att åtminstone Nintendo gör något och äntligen tagit steget till HD ser han helst att både Microsofts och Sonys konsoler stannar kvar ett tag till.

”Jag skulle vilja se att den här generationen varar lite längre. Jag ser inte konsumenter som redan nu gapar efter en ny plattform. De verkar vara nöjda med PlayStation 3 och Xbox 360.”

Nog är de flesta nöjda med dagens konsoler, men då Wii U är den enda hittills utannonserade nya konsolen och som inte släpps förrän sent 2012, så lär knappast PlayStation 4 och Xbox 720 vara runt hörnet i alla fall. Gibeau kan nog vara lugn något eller några år till.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.