Dungeon Solitaire – kortspel för fantasynördar

Share This Post

Dungeon SolitaireDet är något med patiensliknande kortspel som kan sluka mina timmar. Solitaire Siege var länge vad som vaggade mig till sömns, förvisso på tok för sent eftersom det är så lätt att spela en bana till, men ändå. Därför ligger en skräckblandad förtjusning nära till hands när en ny potentiell tidsslukare installeras på min iPhone. För bara namnet – Dungeon Solitaire – låter lovande och fullständigt livsfarligt för en upptagen man som jag.
Nu är det förvisso ett aningen missvisande namn, Dungeon Solitaire, för det här har inget med patiens att göra. Istället är det en sorts lättviktig variant av Magic: The Gathering och liknande kortspel, fast utan byggandet av Den Perfekta Leken då. Vet du inte vad det betyder så var du helt enkelt inte med när det begav sig, och har inte hört någon kompis mala på om varför concede or bleed är bättre än blitzande med stora monster.
I Dungeon Solitaire ska vi skydda borgen mot monster. Detta gör vi genom att spela ut hjältar, och när de möter ett monster så slåss de. Högst värde vinner, men bara om man har det i såväl styrka som magi – annars är det lika och då kickar eventuella specialförmågor in. Simpelt, men ändå tillräckligt för att det ska bli lite taktik i spelet. Det är nämligen så att borgen ligger högst upp på en stege av rutor, och monster samt hjältar på samma rad i den här stegen – två på varje så klart – bråkar med varandra. Med specialeffekter som knuffar upp eller ner motståndaren vid oavgjort i strid så visar det sig att Dungeon Solitaire kräver lite mer eftertanke än man först skulle tro. Lägg till kort för vapen och effekter samt bonusar som spelas ut på rutorna innan någon hjälte eller monster är där, och du har ett spel som faktiskt känns lovande.
Problemet kommer dels i presentationen – alla texter och menyer är om inte fula så åtminstone allt annat än vackra – och dels i det faktum att spelet har på tok för få kort. Snart liknar omgångarna varandra, och även om du kan köpa till fler paket med kort (vilket kostar pengar, 7 kr per tema) så känns det som att utbudet är lite för skralt. Det är synd, för i övrigt är Dungeon Solitaire ett välkommet tidsfördriv och har potentialen att bli precis sådär vanebildande som man både fruktar och hoppas.
Betyg: 4 av 5

TDH testade version 1.0 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...