Dina UMD-spel på PS Vita, om du betalar för det

Share This Post


När det misslyckade projektet PSPgo var aktuellt undrade folk hur de skulle kunna spela sina redan köpta UMD-spel på maskinen. Sony sket högaktningsfullt i det, men lovade istället att alla nya spel skulle släppas digitalt. Ett löfte Sony sket minst lika högaktningsfullt i även det. Men nu händer det saker, med kommande PS Vita ska vi äntligen kunna erhålla digitala versioner av våra spel på UMD.
Men bara om vi betalar för oss, så klart.
Japan är först ut, och vad vi vet gäller detta endast för just Japan, än så länge. Från och med den 6 december (PS Vita släpps den 17:e) kan PSP-ägare ladda ned en registreringsapplikation för sina UMD-spel. Via programmet kan man registrera spelen till sitt PSN-konto och sedan ladda ned dem till PS Vita.
Men det kostar alltså, och vad vi får betala per spel varierar beroende på vilken titel det handlar om. Alla spel stöds inte, men Sony uppger att ungefär 200 spel från 40 olika utvecklare kommer att ingå i ”erbjudandet”. Priserna pendlar mellan 500 och 2 400 yen, vilket motsvarar från ca 50-lappen upp till dryga 200 kronor.
Detta för spel vi redan äger och betalt för en gång tidigare.
Sony vill säkerligen förhindra att folk lånar fysiska exemplar av varandra hej vilt för att sedan registrera gratis, och tjänsten som sådan är säkerligen något kostsam för dem. Men 200 kronor? Det är väl ändå lite väl magstarkt.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...