Nutopia

Dina UMD-spel på PS Vita, om du betalar för det


När det misslyckade projektet PSPgo var aktuellt undrade folk hur de skulle kunna spela sina redan köpta UMD-spel på maskinen. Sony sket högaktningsfullt i det, men lovade istället att alla nya spel skulle släppas digitalt. Ett löfte Sony sket minst lika högaktningsfullt i även det. Men nu händer det saker, med kommande PS Vita ska vi äntligen kunna erhålla digitala versioner av våra spel på UMD.
Men bara om vi betalar för oss, så klart.
Japan är först ut, och vad vi vet gäller detta endast för just Japan, än så länge. Från och med den 6 december (PS Vita släpps den 17:e) kan PSP-ägare ladda ned en registreringsapplikation för sina UMD-spel. Via programmet kan man registrera spelen till sitt PSN-konto och sedan ladda ned dem till PS Vita.
Men det kostar alltså, och vad vi får betala per spel varierar beroende på vilken titel det handlar om. Alla spel stöds inte, men Sony uppger att ungefär 200 spel från 40 olika utvecklare kommer att ingå i ”erbjudandet”. Priserna pendlar mellan 500 och 2 400 yen, vilket motsvarar från ca 50-lappen upp till dryga 200 kronor.
Detta för spel vi redan äger och betalt för en gång tidigare.
Sony vill säkerligen förhindra att folk lånar fysiska exemplar av varandra hej vilt för att sedan registrera gratis, och tjänsten som sådan är säkerligen något kostsam för dem. Men 200 kronor? Det är väl ändå lite väl magstarkt.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer

2 svar till “Dina UMD-spel på PS Vita, om du betalar för det”

  1. manga skriver:

    200kr för ett spel jag redan köpt till fullpris är för mycket. Men en ringa summa för att kunna spela Fate/Extra på en framtida Vita? Högst tänkbart.
    Även om jag hellre hade sett UMD support och bara lägga i skivan och spela :p

  2. Pontus Hellgren skriver:

    Skulle vilja få över mina PS1-spel till min PSP utan att betala för dom (igen).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.