Det blir en extra spak till Nintendo 3DS


Det var rykten, som blev förväntningar, som blev från officiellt håll obekräftad sanning. Trots att det fortfarande är ett par dagar kvar till den 13 september då Nintendo ska hålla sitt 3DS-event i Japan så har bilder på vad som komma ska läckt ut. Den här gången är det en bild från den japanska speltidningen Famitsu som, om man får tro på det man ser, visar vad som ska presenteras i nästa nummer, en tillsats till Nintendo 3DS som ger maskinen en extra analog spak. Men oj vad den ser ut.
Det hela verkar bli en som en portable dockningsstation som sticker ut på i princip samtliga sidor om Nintendo 3DS-maskinen. Mest på högersidan där den extra spaken sitter, men även på framsidan och till vänster med någon centimeter. Dessutom förändras djupet en hel del och ihopkopplad blir maskinen fler centimeter tjockare.
Det är inte vackert någonstans, och alltmer börjar Nintendo 3DS te sig som den moderna tidens Virtual Boy. Med det här tilltaget och ihållande rykten om en kommande uppgradering av hårdvaran med ny design verkar Nintendo ha tappat kontrollen över vad som skulle bli deras nya bärbara succé.
Nu återstår det bara för Nintendo att bekräfta allting och även berätta vad eller om tillbehöret kostar. Men kom ihåg, så länge det inte är officiellt kan man aldrig vara helt säker, fast att något annat skulle gälla efter vad vi fått ta del av hittills verkar ytterst osannolikt.
Först prissänkningen, nu detta. Vad tycker alla som rusade och köpte maskinen efter det nya priset ifall det kommer en ny version nästa år, som har allt nytt integrerat? Nintendo har sannerligen satt sig i ett tufft läge nu.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

  1. Pontus Hellgren

    Huhu. Känns lite som Mega Drive med alla tillbehör.

  2. Herregud. Jag hoppas verkligen att det här är en dålig dröm, eller ett Monster Hunter 3-exklusivt tillbehör. Ser hemskt ut!