Nutopia

Dead or Alive 5 ska förnya genren


Team Ninjas Yosuke Hayashi medger att studion har stora planer för nästa del i den uppmärksammande fajtingserien Dead or Alive. För med Dead or Alive 5 planerar de implementera helt nya grepp, säkerligen lika bildligt som bokstavligt talat.
Hayashi säger att efter Dead or Alive 4 så var de inte säkra på framtiden. De tittade på alla fajtingspel som kom ut och insåg att även om de stoltserade med ny, fin grafik och onlinespel så var något fel. De spelades på exakt samma sätt som alltid.
Här började Team Ninja fundera på hur de skulle kunna förändra genren, vad för nytt de skulle kunna tillföra. Med Dead or Alive 5 menar Hayashi att serien nu ska bli simpel men djup. Ett spel för alla att njuta av medan de som är lite mer dedikerade ska kunna få sitt.
Även om det kanske låter så lagom kryptiskt hittar åtminstone inte jag något banbrytande i uttalandet, så nu har de lite att leva upp till. Men vi kan i alla fall än så länge trösta oss med Hayashis ord om att Dead or Alive 5 kommer att ”pusha” genren, och att spelet nyttjar dagens hårdvara till max.
Via VG247.

Kommentarer

2 svar till “Dead or Alive 5 ska förnya genren”

 1. manga skriver:

  Översättning: Mindre kläder på tjejerna, mer buffade killar.
  Återgång till första spelet vars främst särdrag var de abnormt onormalt studsande brösten.
  Varför försöker alla göra en Capcom och gå tillbaka till sina rötter för? Att göra spelet enkelt men djupt är så uttjattat. Ska nu DoA gå in i att vara som vilken annan fighter som helst?
  De har ett koncept. Vidareutveckla det istället för att försöka härma alla andra.
  Bara så ledsamt att läsa sådant här. Men man får väl se hur det blir. Tror knappast de kommer revolutionera genren. Men den som lever får se.

 2. Mikael Berg skriver:

  Ytterst tveksam på vad Team Ninja kan åstadkomma utan Itagaki. Och det verkar lite som han missar att serien hela tiden handlat om att vara simpel men ändå djup, i min mening den mest lättillgängliga och roliga serien för nybörjare men samtidigt rättvis för den som vet vad han gör. DOA4 helt klart bäst i serien, och förmodligen min favoritfighter.
  Och ett svar till föregående: det står väl ingenstans om en återgång till rötterna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.