Nutopia

Arkiv för
Dead or Alive 5

3 maj

Dead or Alive 5 innoverar på sitt sätt


När Tecmo för första gången släppte ett Dead or Alive-spel var det till Sega Saturn och Sony PlayStation, arkadversionen undantaget. Det var en något semiporrig historia som dock inte hade fått lika mycket uppmärksamhet om det inte vore för möjligheten att aktivera eller deaktivera de så oerhört studsande brösten. Och det var just tuttfysiken som kom att bli spelets signum under tidens gång med en allt mer utvecklad sådan (bestäm själv om det var till det bättre eller sämre).
Nu introduceras snart Dead or Alive 5 till såväl PlayStation 3 som Xbox 360, och än en gång försöker man dra det ett steg längre, om än i realismens namn. Nu kommer nämligen karaktärerna att svettas under matchernas gång, och ju längre man spelar desto svettigare blir de. Detta resulterar i sin tur i allt genomskinligare och mer åtsittande kläder, framför allt då de kvinnliga karaktärernas toppar. De blir även smutsigare och stönar och flåsar mer.
Intentionerna är lätta att se igenom, men går det egentligen att klaga?

16 december

Dead or Alive 5 med Ninja Gaiden 3


Den 22 mars släpps Ninja Gaiden 3 till Xbox 360 och PlayStation 3 i Japan, och Tecmo Koei låter köparna av spelet ta del av en liten men lockande bonus, en stympad alfaversion av Dead or Alive 5.
För de som köper Ninja Gaiden 3 till Xbox 360 medföljer Hitomi och Ryu Hayabusa som spelbara karaktärer i testversionen medan PlayStation 3-ägare får Ayane och Hayate. För de som köper samlarutgåvan av ninjaspelet medföljer samtliga fyra karaktärer.
Det finns ännu inga uppgifter om ifall detta erbjudandet sträcker sig utanför Japan, men det är definitivt bestämt att demot inte släpps löst för sig. Dead or Alive 5 i färdigt utförande landar på ovan nämnda konsoler någon gång nästa år.

8 december

Nya bilder på Dead or Alive 5

En handfull högupplösta skärmdumpar från Dead or Alive 5. Snyggt och efterlängtat eller inte, det får du avgöra själv. Spelet premiärvisades på årets Tokyo Game Show och har i nuläget ett 2012 som släppdatum.

28 november

Dead or Alive 5 ska förnya genren


Team Ninjas Yosuke Hayashi medger att studion har stora planer för nästa del i den uppmärksammande fajtingserien Dead or Alive. För med Dead or Alive 5 planerar de implementera helt nya grepp, säkerligen lika bildligt som bokstavligt talat. Läs vidare →