Nutopia

Därför utgör pirater inget hot mot Valve


Om vi bortser från vanliga pirater som bränner runt i motorbåtar och kapar fartyg med automatvapen så anser Gabe Newell, som företrädare för Valve, att dagens nätpirater inte är något bekymmer för företaget. Newell har påpekat detta förut, och gör det tydligen så gärna igen.
I en nyligen utförd intervju säger Newell att piratverksamheten inte har någonting med dagens prissättning av spel att göra, utan det handlar nästan uteslutande om serviceproblem.

”Om en pirat erbjuder en produkt var som helst i världen, dygnet runt, köpbart direkt från din dator medan den lagliga distributören säger att produkten är regionslåst, kommer till ditt land tre månader efter USA-releasen och kan bara köpas i en vanlig affär, då är piratens erbjudande mer värdefullt.

Newell fortsätter sedan:

Vårt mål är att skapa ett större värde än piraterna, och detta har varit så pass framgångsrikt att pirater i stort sett är ett icke existerande problem för vårt företag.

Gabe Newell, spelarnas friska fläkt i den annars så syrliga och dumstrutsformade pirathysterin. Men än dock, ska det påpekas, finns det de som väljer gratis spel framför sådana som kostar 400-500 kronor, oavsett om de släpps tidigt på Steam eller inte.
Via GameSpy.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.