Därför borde inte Apple göra en Apple HDTV

Share This Post

Ett av de mest seglivade ryktena säger att Apple jobbar på en TV. Ryktet fick extra gröt när det framkom att Steve Jobs tyckte sig ha löst TV-problemet, vilket kan läsas i Walter Isaacsons biografi. Nu kommer Apple TV:n basunerar interwebben ut, och det börjar drömmas om en läcker superprodukt som lagar TV-upplevelsen.
Fast det blir inte så. Inte om Apple vill tjäna pengar på hårdvaran, vilket de brukar vilja. Det finns nämligen inga pengar i att sälja HDTV-apparater, Sony sägs vilja bli av med sin TV-verksamhet och det är hårt och prispressat för alla.
Känns inte som en marknad för Apple, eller hur? Inte när du kan köpa en 46″ HDTV för under 4 000 kr. Och kom inte med datorjämförelsen, den mängden komponenter finns helt enkelt inte här. Inte heller ”Apple kan gå på Bang & Olufsens segment” håller – det här är inte ett företag som nöjer sig med att sälja extremt få enheter, speciellt inte idag när Macen har blivit stor, och iOS-enheterna säljer som smör.
Så vad menade Steve Jobs då, när han sade att han hade löst TV-problemet?
Jag har ingen aning, men det är sannerligen ingen sedvanlig HDTV med inbyggd Apple TV, den saken är klar. För det är ingen lösning, det är en framtvingad produkt med ena benet kvar i det förgångna. Inte riktigt vad jag väntar mig från företaget som gjorde iPhonen.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...