Crimson: Steam Pirates är ett riktigt iOS-original

Share This Post


Det ser inte så slående roligt ut på bilderna, det Bungie-utgivna piratspelet, som i själva verket är utvecklat av Harebrained Schemes. Låt inte det lura dig, Crimson: Steam Pirates är ett skönt lir med mycket hjärta. Det är anspråkslöst samtidigt som det visar vad en duktig utvecklare kan göra med plattformen, för det här är verkligen ett typexempel på hur spel på paddan kan fungera. Inga fejkade kontroller på skärmen, allt är självklart.
Du är kapten Blood och du ska pirata dig genom ett gäng scenarion. Genom att styra hur dina skepp ska segla och använda diverse förmågor som dess matroser ger så trixar du dig genom spelet. Till en början är det enkelt, men mot det åttonde uppdraget i första kapitlet börjar det bli tuffare. Det är ett helt turbaserat spel, så inget reflexskjutande eller så – det sköter skeppen om själva, du väljer inte ens vad de ska skjuta på i de allra flesta fall. Trots det blir det oväntat mycket taktik i spelandet och positioneringen av skeppen är verkligen allt.
Ibland bordar man andra skepp, då väljer du vilka ur besättningen som ska slåss och de jämförs med sina fiender. Svårare än så är det inte, men det tillför en del till spelet och gör att det känns betydligt mer omväxlande än det egentlgen är.

Crimson: Steam Pirates berättar kapten Bloods historia i text och bild, de senare bestående av mer eller mindre trovärdiga gestaltningar av utklädda modeller. Eller modeller och modeller, om jag inte visste bättre (det gör jag inte) så skulle jag tro att det här var utvecklarna och deras vänner som cosplayade lite. Skön stil på kalkonvis erbjuds i alla fall, och det passar den klart Pirates of the Caribbean-inspirerade musiken.
Första kapitlet ingår i spelet – som är gratis – men kapitel två går loss på 15 kr till, vilket troligtvis även gäller det ännu icke-släppta tredje kapitlet med. Det här är ännu ett vis Crimson: Steam Pirates visar att det är ett modernt iOS-spel: du får något rejält vid köpet men kan utöka det om du vill med in-app-köp. Helt okej tycker jag, det är valuta för pengarna.

Är du det minsta intresserad av strategispel av det mer lättillgängliga slaget så ska du definitivt ta en närmare titt på Crimson: Steam Pirates. Haka dock inte upp dig på ”steam”-biten i titeln, den är ganska nedtonad så steampunktokar kanske blir besvikna.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...