Crimson: Steam Pirates är ett riktigt iOS-original

Share This Post


Det ser inte så slående roligt ut på bilderna, det Bungie-utgivna piratspelet, som i själva verket är utvecklat av Harebrained Schemes. Låt inte det lura dig, Crimson: Steam Pirates är ett skönt lir med mycket hjärta. Det är anspråkslöst samtidigt som det visar vad en duktig utvecklare kan göra med plattformen, för det här är verkligen ett typexempel på hur spel på paddan kan fungera. Inga fejkade kontroller på skärmen, allt är självklart.
Du är kapten Blood och du ska pirata dig genom ett gäng scenarion. Genom att styra hur dina skepp ska segla och använda diverse förmågor som dess matroser ger så trixar du dig genom spelet. Till en början är det enkelt, men mot det åttonde uppdraget i första kapitlet börjar det bli tuffare. Det är ett helt turbaserat spel, så inget reflexskjutande eller så – det sköter skeppen om själva, du väljer inte ens vad de ska skjuta på i de allra flesta fall. Trots det blir det oväntat mycket taktik i spelandet och positioneringen av skeppen är verkligen allt.
Ibland bordar man andra skepp, då väljer du vilka ur besättningen som ska slåss och de jämförs med sina fiender. Svårare än så är det inte, men det tillför en del till spelet och gör att det känns betydligt mer omväxlande än det egentlgen är.

Crimson: Steam Pirates berättar kapten Bloods historia i text och bild, de senare bestående av mer eller mindre trovärdiga gestaltningar av utklädda modeller. Eller modeller och modeller, om jag inte visste bättre (det gör jag inte) så skulle jag tro att det här var utvecklarna och deras vänner som cosplayade lite. Skön stil på kalkonvis erbjuds i alla fall, och det passar den klart Pirates of the Caribbean-inspirerade musiken.
Första kapitlet ingår i spelet – som är gratis – men kapitel två går loss på 15 kr till, vilket troligtvis även gäller det ännu icke-släppta tredje kapitlet med. Det här är ännu ett vis Crimson: Steam Pirates visar att det är ett modernt iOS-spel: du får något rejält vid köpet men kan utöka det om du vill med in-app-köp. Helt okej tycker jag, det är valuta för pengarna.

Är du det minsta intresserad av strategispel av det mer lättillgängliga slaget så ska du definitivt ta en närmare titt på Crimson: Steam Pirates. Haka dock inte upp dig på ”steam”-biten i titeln, den är ganska nedtonad så steampunktokar kanske blir besvikna.

Related Posts

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...

Lär dig hur du spelar in Spotify gratis

Är du är en flitig användare av Spotify och...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Amazon Prime

Amazon Prime Video är en av de mest populära...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Netflix

Netflix erbjuder massor av nya filmer, serier och dokumentärer...