Chuck Norris levererar smärtan i Bring on the Pain

Share This Post

1
”Chuck Norris sleeps with a pillow under his gun”
Chuck Norris är legenden man ser upp till utan att riktigt veta varför. Är det hans karismatiska skägg, hans förödande snurrsparkar eller bara det faktum att han medverkat i Delta Force? En kombination av alla tre, skulle jag gissa på.
15 kronor fattigare sitter jag nu med Chuck Norris: Bring on the Pain på min iPod och försöker klura ut vad jag egentligen ska tycka. Jag älskar Chuck och hela karusellen runt omkring honom. Hans kultstatus enbart var skälet till köpet, men det hade ju inte skadat med lite spelbarhet också, något som det dessvärre är väldigt sparsmakat med i det liret.
2
”Death once had a near-Chuck-Norris experience”
Kontrollen är rent ut sagt katastrofal, det är egentligen allt jag kan säga. Men sju banor in i spelet börjar jag vänja mig en smula, dock bara en väldigt liten, nära på obefintlig smula. Det är ett linjärt 2D-beat em’ up med möjligheten att även röra sig en aning i höjdled, som Double Dragon till NES, fast sämre. Man rör sig alltså från vänster till höger och ska på vägen banka skiten ur så många fiender som möjligt med vilka vapen som än finns tillgängliga, oavsett om det är en felparkerad pick-up eller nysnickrad veranda. Men den simluerade kontrollmetoden fungerar bara inte. Slö, oprecis och allt för ofta mitt i vägen. Det är synd, för jag gillar stilen. Klara färger, lite seriestuk över det hela och så den förväntade Norris-humorn med överjävliga kommentarer och komiska citat.
”Chuck Norris was born in a log cabin he built with his own hands”
Ytterligare tecken på utvecklarnas vilja och tillika inkompetens visas tydligt i de små minispel som kastas in mitt under pågående spelsession för att variera det hela en aning. Bra tänkt, och visst är det välkommet. Men genomförandet lider precis lika mycket här som innan med oprecis och sladdrig tiltfunktion.
3
Det är ett dåligt spel, och jag kan inte rekommendera det för särskilt många, eller någon alls. Men är du ett dödsfan av allt Norris så tycker jag ändå att du ska testa det här. Jag gillar det för vad det är, men rent objektivt blir det inte mycket bättre än knappt godkänt.
Betyg: 2 av 5

Rickard testade version 1.0.6 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...