Buzz!: Quiz World

Share This Post

Buzz!
Innan jag drog igång mina tester läste jag något väldigt intressant i medföljande pressmaterial. Jag skulle få följa med Buzz!, den snabbtänkta programvärden med oefterhärmlig humor, för att bli showens stjärna. Det lät roligt tänkte jag. Får erkänna att jag ibland faktiskt drömmer om att bli just en stjärna, den liksom alla beundrar och tycker är bra och snygg och fin. Kanske är jag målgruppen för det här dataspelet till PlayStation 3.
2
Förlåt om jag precis lät härligt okunnig och efterbliven men man blir ju som de man umgås med, och narcissistiske diktatorn Buzz! – bara att ta sig friheten att stava namnet med ett utropstecken säger en del – både borde överväga en semester till något lugnande buddisttempel och gör en själv sugen på en kortare koma. Skrikig, dåligt röstskådespelad och lika skojig som en skärmsläckare.
Han har från första början varit seriens största minus och är det fortfarande, men har åtminstone fått hjälp av två nya finesser: han tilltalar oss tävlande vid namn och minns delar av våra tidigare prestationer. När han med sin emellanåt mobbande ton, den enda roliga han har, efter ännu ett fel attackerar min lillebror med ett ”MEN SEBBAN!” så skrattar vi faktiskt, alla fyra. Förmodligen tröttnar vi och återgår till att empatiskt generas över stackaren ganska snart – men ändå. Felix Herngren kämpar tappert men misslyckat om uppmärksamheten och vi bara skiter i honom, vill få våra frågor och ha kul för oss själva. Det är ju synd om grabben!
3
Trots utrymmet han har så vänjer man sig, och då är Buzz!: Quiz World, seriens tioende upplaga och tredje till PS3, lätt att tycka om. Många är de minnesvärda kvällar som tillsammans med vänner spenderats i Buzz!-världen, och merparten av dem kring juletid. De flesta kan verkligen engagera sig i upplägget och hänga med i frågorna, såväl nördar som sådana där medelålders som säger ”Facebox”. Kanske är svårighetsgraden för låg – inga TP-frågor om brittisk papier maché här – men det kompenseras med att det handlar om så mycket annat också, framförallt att vara snabb i tanken och ha nerver. Överlag är dessa spelmoment, tre av dem nya, riktigt bra. Ämnena känns aktuella och lockande, bra balanserade. 5000 frågor räcker en bit och genom MyBuzzQuiz online finns två miljoner till, samt chansen att lägga till egna. Som tävlande, en till åtta sådana, har man dessutom chansen att själva snickra ihop spelschemat. 
I jämförelse med PlayStation 2-versionerna, numera söndertävlade för min del, är Buzz!: Quiz World oväntat pampigt, genomgående klart mycket bättre utfört. Bäst även av PS3-spelen känns det därför som en given hit, såväl till kompisgänget, som julklapp eller som ny bekantskap till firandet. Med oefterhärmlig humor på köpet.
Betyg: 4 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...