Nutopia

Burnstar – ett hett pusselspel

Burnstar Burnstar är ett grymt beroendeframkallande pusselspel som lockar fram pyromanen inom dig och får dig att sätta eld på allt i din omgivning. Spelet går ut på att med hjälp av tändare, bomber och raketer tutta på slajm och olika block som finns på varje bana. Blocken exploderar och kastar eld på närliggande objekt och på så sätt sprider sig elden. Men det gäller att akta sig – står man på fel ställe kan man bli fångad i lågorna eller bli dödad av explosioner.
För att klara en bana behöver minst 80% brunnit ner och det fixar man enkelt till en början men det behövs lite mer eftertanke lägre fram. Dock är det en större och betydligt klurigare utmaning att lyckas bränna 100% bara genom att tända en gång – detta är dock inte möjligt på alla banor.
Nya saker, som vattentunnor och sprinklers, presenteras med jämna mellanrum vilket gör att spelet blir riktigt svårt att sluta spela. Men trots att det är beroendeframkallande så blir många banor bara upprepningar och det hade behövts fler nya element under de 100 banorna. Något som dock lättar upp är att det går att spela i två lägen, ett där man i lugn och ro kan ägna sig åt sin pyromani och ett action-läge där bevakningsrobotar vill sätta stopp för dina onda planer.
Jag hoppas verkligen att det dyker upp fler banor och kanske en helt ny värld till spelet, för jag skulle gladeligen spendera fler timmar tillsammans med den heta lilla orangeklädda figuren i Burnstar.
Betyg: 4 av 5

Malin testade version 1.0 • Köp från AppStore