Brittiska spelbutiker anser Kinect vara för dyr

Share This Post


Spelåterförsäljare runt om på den te-sörplande ön har nu sagt att Kinect bör prissättas under £100 för att kunna tilltala den breda mainstreampubliken. I dagens läge är tillbehöret satt att kosta $149, något som marginellt spränger den gränsen när det konverteras till pund.
Som det är nu har spelbutikerna tvingats sätta ett pris över £100, men det anser man nu alltså vara för mycket. En person menar på att Kinect skulle ha väldigt mycket att tjäna på att säljas för något under hundringen, och att folk skulle bli avskräckta ifall de ser att prisglappet mellan Kinect och PlayStation Move, Sonys rörelsekontroll, är för stort.
ShopTo-chefen Igor Cipolletta kommenterar:

”Antaganden att Kinect hamnar på ett pris över £79,90 skulle göra lite för att fånga in de första spelarna, något som skulle påverka försäljningen inom en kort till medellång tid.”

Microsoft har givetvis själva gått ut med riktpriset $149, men det är inte ett pris som sägs vara hugget i sten ännu. Vi ska nog inte förvänta oss några större svängningar, och frågan är hur lokalt en eventuell prisändring skulle ske. Något annat än 1399 kronor som lägst tror jag inte är aktuellt för Sveriges del, men jag har gärna fel.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...