Brittiska spelbutiker anser Kinect vara för dyr

Share This Post


Spelåterförsäljare runt om på den te-sörplande ön har nu sagt att Kinect bör prissättas under £100 för att kunna tilltala den breda mainstreampubliken. I dagens läge är tillbehöret satt att kosta $149, något som marginellt spränger den gränsen när det konverteras till pund.
Som det är nu har spelbutikerna tvingats sätta ett pris över £100, men det anser man nu alltså vara för mycket. En person menar på att Kinect skulle ha väldigt mycket att tjäna på att säljas för något under hundringen, och att folk skulle bli avskräckta ifall de ser att prisglappet mellan Kinect och PlayStation Move, Sonys rörelsekontroll, är för stort.
ShopTo-chefen Igor Cipolletta kommenterar:

”Antaganden att Kinect hamnar på ett pris över £79,90 skulle göra lite för att fånga in de första spelarna, något som skulle påverka försäljningen inom en kort till medellång tid.”

Microsoft har givetvis själva gått ut med riktpriset $149, men det är inte ett pris som sägs vara hugget i sten ännu. Vi ska nog inte förvänta oss några större svängningar, och frågan är hur lokalt en eventuell prisändring skulle ske. Något annat än 1399 kronor som lägst tror jag inte är aktuellt för Sveriges del, men jag har gärna fel.

Related Posts

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...

Lär dig hur du spelar in Spotify gratis

Är du är en flitig användare av Spotify och...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Amazon Prime

Amazon Prime Video är en av de mest populära...