BreakQuest är också värt 12 kr

Share This Post

BreakQuestDet är som bekant rea på minis just nu, och självfallet löjligt lätt att spontanköpa spel att mata sin PSP, eller PS3:a för den delen, med. Farligt för plånboken om man köper allt, så låt oss hjälpas åt att hitta guldkornen.
Vi har redan konstaterat att Echoes var värt 12 spänn, här är ett spel till som förtjänar prislappen mer än väl: BreakQuest.
Tänk dig Breakout, eller i mitt fall Arkanoid eftersom det var det första Breakout-liknande spelet jag kom i kontakt med. Du känner till modellen: du styr en platta längst ned på skärmen och ska studsa en boll mot fasta block. När skärmen är rensad åker du till nästa bana, som har blocken ordnade på annat vis. Ibland trillar det ned bonusar som gör dig större, låter dig skjuta, eller försvårar för dig. Enkelt och kul.
BreakQuest är precis så, fast bättre. Istället för fasta block kommer du nämligen studsa bollen mot, ja, lite allt möjligt. Och de rör på sig, studsar omkring, hänger och slänger runt axlar, samt ser överlag riktigt härliga ut. Det här är en lektion i fysik, och oerhört vanebildande. Bilderna ger kanske en liten uppfattning om hur långt ifrån ”vanliga” Breakout det här är, utan att egentligen krångla särskilt mycket med konceptet.

Kort sagt, köp det här. 12 kr är inga pengar, och det här är ett trevligt litet spel som förtjänar att synas, med överlag skön design (om än lite gräsliga bakgrunder ibland – kanske meningen) och sköna ljudeffekter. Garanterat tolv välinvesterade penningar.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...