Bloons TD – går på autopilot

Share This Post

Bloons TDBloons TD är ett klassiskt tower defense-spel i dubbel bemärkelse. Dels för att det i sig är just ett traditionellt tower defense-spel dels för att spelet redan finns i fyra versioner online. Som i så många andra spel i genren så går även Bloons TD ut på att köpa vapen som hindrar fiender att nå fram till ett visst mål. Fienderna i detta fall är ballonger som ska smällas och till din hjälp har du apor som till exempel kan kasta pilar, bumeranger eller skjuta dödlig laser med ögonen.
Att sätta ut apor på strategiska platser, välja uppgraderingar och se till att ha råd med tillräckligt mycket försvar för att klara nästa omgång är roligt och utmanande till en början. Men tyvärr lär man sig att känna igen mönstret allt för snabbt och det blir lätt att komma fram till vilka av de tolv attackerna som behövs. Det finns ett antal olika banor att välja bland men skillnaderna, andra vägar för ballongerna att färdas på och högre kostnader för aporna, räcker inte som variation.
Bloons TD
Dessutom kan man inte räkna med att göra snabba ändringar i vapenuppsättningen, särskilt inte under riktigt hektiska ronder. Då blir det nämligen svårt att få kontakt med spelet som ofta hackar rejält när det blir alldeles för mycket – det vill säga totalt kaos – på skärmen.
Efter ett antal banor försvinner behovet av strategiskt tänkande totalt och det enda som kan behövas är att man släpper iväg en ”monkey storm” som löser så gott som alla problem med de ettriga ballongerna på ett kick. När man till slut har råd att fylla hela banan med superapor som är beväpnade till tänderna kan man lägga ifrån sig spelet och vänta på att ronden ska spela klart sig själv.
Betyg: 3 av 5

Malin testade version 1.2 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...