Nutopia

BlazBlue: Continuum Shift Extend – ett njae


Avdelning krångliga titlar. Finns det någon poäng med dessa? Och särskilt den här? Kanske, men jag är lika förbryllad i alla fall. Fast skit i det.
BlazBlue, ett av PS Vitans lanseringsspel, stormar in på formatet med högupplöst 2D-fajting som lyser. Det är alltså snyggt, gör sig förbannat bra på Vitans toksexiga OLED-skärm och bjuder in till spel även för den ensamme genom lite mindre än en halv miljard olika lägen och alternativ. En smula överdrivet, men det är ändå bra mycket mer jag ser än i många andra spel i genren.
Tyvärr orkar jag däremot inte med spelet särskilt länge, för oavsett hur läckert det än är tröttnar jag. På den ultrajapanska karaktärsdesignen, de halvstela animationerna, de bisarra stilarna och de upprepande ljudeffekterna. Det är samma som förut. Och faktiskt känns inte kontrollen speciellt tajt i alla situationer.
BlazBlue är dock en serie jag aldrig satt mig in i, och jag ska i ärlighetens namn även säga att 2D-fajting inte är mitt bord. Så trampar somliga många på tårna gör jag säkert när jag säger att detta inte underhåller. Och det knappt alls. Ultimate Marvel vs. Capcom 3 känns bättre på alla punkter även om det är plockat ur samma korg.
http://youtu.be/n45UY5zpXo0
Men för all del. Gillar du BlazBlue, eller bara stilren 2D-fajting i övrigt, lär detta sitta som en smäck. Förvänta dig inte någon revolution bara.

Kommentarer

3 svar till “BlazBlue: Continuum Shift Extend – ett njae”

 1. Henrik skriver:

  Jag är delad, splittrad om man så vill. Å ena sidan så är detta din åsikt som du har all rätt till. Även om frågan som dyker upp är varför du, med ditt ogillande av 2d fighters ens har införskaffat spelet när du helt uppenbart från början inte har tänkt att ens försöka sätta dig in i spelet.
  Största problemet som många verkar ha med BB serien är att du inte bara kan sätta dig i en match och äga allt och alla utan att du måste träna som en galning för att combosen ska sitta. Att man inte kan spela alla karaktärer på samma sätt verkar också vara ett stort problem för många.
  Mig trampade du på tårna rejällt. För att ha följt serien från dess början så känns det som att du slagit på din PS Vita, kollat introt och sedan därefter skrivit denna text. Så du får ursäkta min irritation.
  BB är det bästa som hänt fightingscenen sedan SF3: TS. Du har så mycket olika saker att göra, det är en av de mest story fokuserade fightingspel du någonsin kommer att spela. Animationerna är hur snygga som helst och rörelserna sitter som ett smäck. Plus att spelet har det bästa online stöd som någonsin skapats.
  Du gnäller över upprepande uttal, men är det inte exakt det som blir när du spelar MvC3? Låt mig gissa att det hörs både den ena och andra ”hadouken” när du spelar och då känns det ju väldigt knas att gnälla över att ljudeffekter och uttal ”upprepas” i ett annat lir när man utan problem hyllar ett annat lir med exakt samma uppbyggnad.
  De ”bisarra” stilarna är för att skapa ett väldigt olikt karaktärsgalleri så att du inte bara kan spela alla som du spelar Ryu från SF2. Det är nog det bästa system som jag stött på länge. Du kan inte buttonmasha för att få resultat, du måste veta exakt vad det är du gör, vilket kräver träning.
  Nu vet jag ju givetvis inte om det är versionen till Vita som de har lyckats förstöra. Men sett utifrån de två tidigare spelen till stationära konsoler så har jag svårt att tänka mig att de misslyckats så katastrofalt som du vill ge sken av.
  Många timmar BB har det blivit och mer kommer det att bli. Viva den okrönte kungen av fighting spel!!
  p.s Gnälla över titlar men Marvel Vs Capcom 3 Ultimate: Fate of Two Worlds är en helt ok titel? Nja skulle jag vilja säga.
  Ursäkta för rage-inlägg men var tvungen att få ur detta ur systemet. Tack för mig.

  • Rickard Olsson skriver:

   Rage-inlägg gillar jag, så be inte om ursäkt för det! Anledningen till varför jag testade BB var för att jag fick en kod att göra så med.
   Det visade sig att jag inte gillade det.
   Jag skulle kunna vara petig och svara på mycket av det du skriver, men egentligen, till vilken nytta?
   Din irritation grundar sig i att någon annan inte ser det du ser i ett spel. Det är normalt. Jag förväntar mig inte att alla ska förstå storheten i Gears, kan tycka att de som dissar det är idioter osv. Men det är ändå bara en fråga om tycke och smak i slutändan.
   Allt är inte för alla.
   Var glad för att du gillar BB och spela skiten ur det på din Vita på samma sätt som jag trashar min 360 med Gears vecka ut och vecka in!
   Men griniga texter om dina favoritspel får du nog räkna med i fortsättningen också. Om inte från mig, så från någon annan.

   • Henrik skriver:

    Då är jag på om varför 🙂
    Ja, du har helt rätt i att man inte gillar allting och att man inte kan gilla allting. Nej det är ingen nytta i att svara på mycket av det jag skriver då jag troligen kan svara på det och så fortsätter det tills max djup på ”svar” är nådd 🙂
    Mycket troligt att du har rätt i vad min irritation grundar sig på. Jag kan säga som så om Gears att det verkar vara ett riktigt underbart lir. Men det är fel genre för mig.
    Jag gillar BB och jag kommer fortsätta spela skiten ur det, dock bara på PS3. Bärbara konsoler, jag och fighting lir är ingen bra kombination har jag märkt. Så det är PS3 som gäller med arkadsticka.
    Vanligen har jag inga problem med griniga texter. Det är bara när det blir hackkycklingar, BB inom fighting och JRPGn i allmänhet som jag verkar reagera extra starkt. Troligen för att det är favoriter från egen sida.
    Jag ger mig i kast med att ragea så mycket jag kan när jag får chansen, så jag håller mig lugn i andra situationer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.