Bagerskan – vinnare vecka 25

Share This Post

Jag heter Karin Bernfalk och är en f.d. Stockholmare som sedan -99 numera bor i de djupa skogarna i småland, den totala motsatsen till det pulserande stadslivet, men jag trivs otroligt bra bland blommande ängar och betande kossor. Jag är snart mamma till tre barn, Linnéa 6 år, Sebastian 2 år och bullen i magen som är färdigjäst i slutet av oktober. Jag är gift med Johan sedan -03. Jag utbildade mig nyligen till bagerska/konditor på en yrkesvux-utbildning i Kristianstad och jobbar för tillfället som bagare på konditori Fenix i Emmaboda.
En blogg om bakning alltså, vad fick dig att ta initiativet till detta?

Jag har alltid älskat att baka och när Linnéa fyllde 3 år älskade hon Pippi. vad passar då inte bättre än just ett Pippi-kalas med besök av Pippi och Pippi-tårta. Det var min allra första figurtårta och sedan dess har jag bakat till nära och kära. 2009 ville jag visa upp mina ätbara konstverk och startade bloggen Bagerskan.

Hur har responsen på dina bloggposter varit, är Sverige ett bakande land?

Jag har fått riktigt bra respons på mina inlägg, från att i bloggens början ha haft ca 30 besökare om dagen är jag nu uppe i ca 500 unika besökare om dagen. Otroligt roligt! Halva nöjet med att blogga är just den feedback man får från sina läsare genom underbara mail och kommentarer, utan dom vore det inget kul att blogga!
Sverige är definitivt ett bakande land. det dyker upp nya bakbloggar varje dag och det finns verkligen otroligt duktiga tårtbakare runt om i landet!

Vad kan man som både nybörjare på ämnet och erfaren bagare få ut av bloggen?

Jag försöker hålla mig på en nivå där alla kan klara av det jag gör, även om det ibland dyker upp ett och annat lite svårare inlägg. Jag gillar att ha beskrivningar på hur jag har gjort det jag skapat så att andra kan lära sig och pröva hemma.

Hur har du byggt upp bloggen? Är den hemmagjord från grunden med allt från tema till kod?

Bloggen är från grunden en blogspot-blogg där jag arbetat fram den tills jag är nöjd, eller någorlunda nöjd. Jag har fortfarande många idéer kvar som jag vill genomföra. T.ex. så har jag gjort de små bilderna under huvudrubriken själv och skulle gärna vilja ha fler liknande bilder, jag måste bara finna tiden till att måla dom.

På vilket sätt har internet och bloggar hjälp dig personligen som intresserad av bakning?

Internet är till en otroligt stor hjälp, man kan finna en enorm inspiration på hemsidor och bloggar som handlar om bakning. Det är allt för lätt att fastna på inspirerande bloggar och bara drömma sig bort. Jag får massor av idéer från andra som bakar, de ger mig idéer som jag utvecklar till egna bakverk.

Tala om för andra varför just de ska börja blogga om sina favoritsysselsättningar.

På Internet finns det massor av folk med samma intresse som just du! Och ett superenkelt sätt att skapa nya kontakter, visa upp sin kunskap och dela glädje är genom att blogga. En blogg kan lätt utvecklas och bearbetas nästintill en egen hemsida och du bestämmer själv hur det ska se ut. Men viktigaste skälet av dom alla är just den härliga kontakten med dina läsare, du får en otrolig feedback, positiva kommentarer och uppmuntringar som kan göra dig glad i flera dagar!


Bagerskan hittar du på bagerskan.se.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...