Nutopia

Babel Rising – förgör hedningarna

Babel RisingBabel Rising är ett av de där spelen där du trycker frenetiskt på skärmen. Du är gud, och hedningarna bygger Babels torn för att komma upp till dig i himlen. Så kan vi inte ha det, så med en mängd gudomliga krafter stoppar du konstruktionen, eller försenar snarare eftersom det inte verkar vara någon hejd på de hemska människorna…
Varje kraft laddas upp mer eller mindre snabbt, ditt gudomliga finger kan du använda nästan hela tiden, och blixtarna samt stormvindarna skickas också rätt så regelbundet, medan jordbävningen kräver längre väntan. Vissa av krafterna blir dessutom starkare ju längre du låter dem ladda – tsunamin blir större, eldregnet tätare och så vidare.
Kontrollen är ganska bra och spelet andas kvalitet, men riktigt hundra blir det ändå aldrig. Ibland trycker och trycker du på någon läskig människa men det händer inget. Spelet blir dessutom snabbt upprepande eftersom det är samma sak om och om igen, utan någon direkt variation.
Samtidigt finner jag mig starta Babel Rising lite då och då, för ett tiotal minuters människoplågande. Det måste betyda något, inte sant?
Betyg: 3 av 5

TDH testade version 1.0 • Köp från AppStore