Är Nintendo 3DS felkonstruerad?

Share This Post


Det har poppat upp lite frågetecken vad gäller designen och utförandet av Nintendo 3DS det senaste, och då menar jag inte att den är ful som stryk. Det vet vi redan. Nu handlar det istället om en designmiss som potentiellt kan skada övre skärmen.
Jag hade mina misstankar sedan tidigare då jag vid ett tillfälle noterade att det var smuts/repor/sprickor i den övre skärmen. Det var svåridentifierbart då jag ibland kunde skrapa bort det, men stundom verkade det sitta fast. Jag glömde hur som helst bort det tills för några dagar sedan när jag snubblade över en tråd på spelforumet Neogaf. Det skulle visa sig att jag var allt annat än ensam om problemet.
Det är tydligen så att kanterna på den nedre skärmen ligger och skaver mot 3D-skärmen när konsolen är stängd. Detta uppenbarar sig i form av smuts som sätter sig vertikalt i de båda utkanterna av överskärmen. Se bilden nedan för referens där jag markerat med rött var linjerna visar sig. Skärmen kan behöva vinklas för att de ska synas bättre.

För många verkar det alltså ”bara” vara smuts, men för några andra är det regelrätta repor eller annan skada. Somliga ser det inte alls. Några som dock råkat ut för det i någon form eller annan menar att man kan använda sig av skärmskydd alternativt lägga något tunt emellan när den är stängd, eller gå så långt att fästa fula små gummipluppar som förhindrar att konsolen går igen helt och hållet.
Men det ska så klart inte alls vara nödvändigt för en ny maskin idag.
Det är oerhört klantigt av Nintendo att missa en sådan här sak vid kvalitetskontrollen, och frågan är om saker som dessa inte kan spurta på produktionen av en Nintendo 3DS Lite ganska rejält?! Så här får det ju inte riktigt gå till, och om det uppmärksammas i större skala kan det bli kostsamt i längden för den japanska speljätten.
Har du märken på din enhet?

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...