Across Age – bättre än Zenonia?

Share This Post

Retrodoftande rollspel finns det en del av på AppStore. Några återkommer jag fortfarande till, som Minimae, men andra biter sig inte fast. Zenonia, Zelda-kopian som alla jämför sig med, är ett av spelen som inte faller mig i smaken.
Across Age är lite samma sak, fast snyggare och mer putsat. Det är charmigt designat, lagom överdrivet i sin stereotypa karaktärsdesign, och faktiskt rätt snyggt. Tillsammans med dubbelkaraktärsupplägget, du kan växla mellan två, är det spelets starkare sida.
Mindre imponerande är storyn, den har berättats tusen gånger tidigare och oftast aningen bättre än så här, samt kontrollen. Som så många gånger förr är det styrkors och knappar på skärmen, men de är helt enkelt inte exakta nog. Ibland blir det frustrerande, lyckligtvis räddas Across Age lite av att man inte behöver hamra en slagknapp för att slåss – gå bara på fienderna, helst från sidan eller bakifrån, för bästa resultat. Förutom när du skjuter magiska projektiler förstås, då får du hamra.

Spelbalansen är för övrigt sådär, jag vet inte om det är kontrollen eller för att jag levlar för lite, men bered dig på att dö i Across Age. Ofta. Plötsligt tar livet slut, och ibland hinner man knappt ens överväga att äta något helande äpple eller liknande rollspelstrams som ger dig nya krafter.
Jag gillar Across Age, jag gillar beefen de bygger upp med Zenonia 2, men spelet är långt ifrån perfekt. Likväl, gillar man actionrollspel av det japanska slaget så är det definitivt en god idé att ladda hem Across Age EX, som innehåller spelets början och där du kan köpa loss resten om du vill. Det är trots allt gratis.
Betyg: 3 av 5

TDH testade version 1.2 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...