Nutopia

Wii ska sälja till de som är sena till leken

Nintendos Reggie Fils-Aimee säger så här till LA Times apropå hur Wii-försäljningen dalar (Thanksgiving-succén undantagen), fritt översatt:

Den andra hälften av en konsols livscykel drar alltid till sig en större andel priskänsliga köpare, och som även letar efter något som är lätt att använda och kan spelas med vänner. Det är den gruppen som Wii ska sälja till.

På så vis alltså. Jag ser två hål i den logiken.

  1. Priset
    Nintendo har sagt att de inte ska sänka priset, och den är inte särskilt billig i jämförelse med konkurrenterna, men känns betydligt äldre i och med att det är en klenare maskin.
  2. Användarvänligheten
    Må så vara att det är lätt att spela med Wii, Fils-Aime åsyftar så klart rörelsekontrollen, men motsvarande finns nu hos konkurrenterna. Dyrare förvisso, men speciellt Kinect ser oerhört mycket flashigare ut. En wiimote med MotionPlus inbyggt är inte lösningen…

Att Wii sjunger på sista versen råder det inga tvivel om. Gillar man Nintendos spel så är det ett fortsatt bra köp, och som partykonsol räcker den långt, men vi har sett det förut. Det börjar bli dags för en uppföljare.