We Sing – vi sjunger med Wii

Share This Post

Namnet Nordic Games ringer säkerligen en klocka för lite äldre gamers där ute – det var nämligen den största postorderbutiken för spel, långt innan Webhallen kom in och blev de facto-standard för att handla spel på nätet. Så är det förvisso inte, men skitsamma – Nordic Games var stora och bra. De blev Gameplay efter det, inte att förväxlas med något av tv-programmen, och sedan gick de i konkurs. Eller såldes. Jag vet inte, men kvar var Game Outlet Europe – de där lådorna med blandad spelkompott som du hittar på Ica Maxi med mera.
Nu är Nordic Games tillbaka, som spelutgivare minsann, och tillika aktuella med We Sing till Wii.
Man skulle kunna tycka att det är lite konstigt att Wiin inte begåvats med fler karaokespel förrän nu, med tanke på att det är mainstream-familjekonsolen nummer ett, och SingStar nog är så mainstream man kan bli numera, tätt följt av Guitar Hero. Lyckligtvis ändrar We Sing på det, och kommer dessutom med två mikrofoner (som ska fungera till fler spel) från Logitech med sjukligt långa sladdar – en klen tröst för att de inte är trådlösa men ack så nödvändigt eftersom de kopplas in via en medföljande USB-hubb, som med andra ord ska in på baksidan av din Wii-konsol. Inte optimalt direkt.
Spelet då? Det är precis som man kan vänta sig om man spelat valfritt SingStar-lir, men med klumpigare och fulare gränssnitt. Välj låt, försök träffa rätt ”toner” när du sjunger den, och få betyg på slutet. Vi har alla sett det förut, vilket på sätt och vis är såväl bekvämt som bekant, men också synnerligen tråkigt. Är det här verkligen så förfinat som det kan bli? I We Sings fall är svaret så klart nej eftersom gränssnittet bara är en sämre version av Singstars, men ändå? Är det ett alternativ om man vill sjunga med sin Wii?
Ja och nej, för mikrofonerna är inte i närheten av att klara mattestet (dra mikrofonen mot mattan istället för att sjunga – hur bra blir resultatet?) och det är först när du går upp på högsta svårighetsgraden som det verkar bli någon egentlig känslighet i vilka toner du tar. På den fronten haltar We Sing betänkligt i jämförelse med Singstar (och Lips med för den delen), och det förtar förstås lite av glädjen.

Hur man än vrider och vänder på det, och oavsett hur mycket man älskar eller avskyr (som jag gör) låturvalet, så kommer man inte ifrån – återigen – att We Sing bara är en sämre version av SingStar. Men vill du verkligen sjunga med din Wii, och gillar låtarna, så är det förstås det enda valet du har – och då fungerar det, antar jag.
Betyg: 2 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...