Virtua Tennis till iOS får mig att vilja gråta

Share This Post

20120528-191337.jpg
Jag älskar verkligen Segas Virtua Tennis-serie. Det är skön arkadtennis som kan spelas själv (ja, faktiskt) eller (hellre) med goda vänner. Serien var som bäst när Dreamcast var aktuell, känslan av att faktiskt ha ett arkadspel i vardagsrummet var närmast oslagbar. Virtua Tennis-serien har dock hållit sig hyfsat väl även på senare år, med bra spel till Xbox 360 och PlayStation 3, även om de, likt det mesta Segas japanska arkadfokuserade studior trycker ur sig, känns lite daterade.
Virtua Tennis Challenge tar serien till iOS, och det är fruktansvärt dåligt. Patetiskt rentav.
Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men jag saknar mjukvarukontrollerna på tryckskärmen. Virtua Tennis Challenge låter dig istället trycka dit din spelare ska springa, och sedan så drar du på skärmen för att slå diverse olika slag dit du drar. Typ, oftast är det slumpartat och klumpigt, utan någon som helst tenniskänsla. Du börjar vinna relativt snart, men någon precisionskänsla blir det aldrig. För de som spelat spelen till de fullvuxna spelformaten så smärtar det nog att höra det, för Virtua Tennis har alltid handlat om just precision.
Den här länken låter dig betala 38 kr för Virtua Tennis Challenge (universal, hallelujah…), och i vanliga fall hade Nutopia faktiskt fått några ören från transaktionen. Inte den här gången, för det här är för dåligt för att vi ska kunna ta pengarna. Virtua Tennis Challenge är bara sorgligt, iOS-spel när de är som sämst. Tack Sega, ni förstörde min dag.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...