Nutopia

Vem köper Sony Tablet P?


Sonys nästa installation i surfplatteserien är deras lilla smidiga Tablet P, som likt Nintendo 3DS kommer utrustad med två skärmar i snäckskalsutförande. Smidigt eller ej, avgör själva. Den finns att köpa i Sverige sedan tidigt 2012.
De båda 5.5″-skärmarna i Sony Tablet P har vardera en upplösning på 1024×480 och fungerar som såväl på egen hand som ihop. Maskinen rullar Android Honeycomb på Nvidias Tegra2-processor (1 GHz) och kommer med ett internminne på 1 GB. Lagringsutrymmet är enligt Sony 4 GB som standard, men detta kan dock expanderas till 32 GB med hjälp av micro SD. Batteritiden sägs från officiellt håll vara upp till sju timmar, men sådana uppskattningar brukar oftast vara något saltade.
Vad gäller kommunikationsmöjligheter finns där bland annat MicroUSB, wifi och blåtand.
De något udda skärmstorlekarna kan säkert verka avtändande för somliga, men Tablet P har ändå sin charm. Huruvida den hittar sin publik eller ej återstår dock att se då den nu säljs i butik för runt 5 700 kronor. En ganska så saftig summa, och med iPad 3 runt hörnet så. Men stöd för PlayStation-spel genom PlayStation Suite kan ju alltid vara ett lagom starkt säljargument.
Kortare film på skapelsen finner ni nedan.

Kommentarer

2 svar till “Vem köper Sony Tablet P?”

  1. mikaelberg skriver:

    Testade den lite på Sony Store i Hongkong. Till storleken mindre än bilderna kan få en att tro och det kändes spontant bättre att lira PSone-spel på den än på en Tablet S (styrdonen hamnade automatiskt på den nedre skärmen). Rolig pryl, men förutsätter ytterligare diversifiering av Android för att funka fullt ut och det är väl lite mycket att vänta sig av en ensam enhet. Drygt 4000 spänn här, galet hur det blev 5700 i Sverige.

    • Rickard Olsson skriver:

      Ja, priset är en gåta i sig. Men jag måste ändå erkänna att jag är lite sugen. Skärmformatet stör mig dock. Lär ju knappast bli fullscreen på varken spel eller film, någonsin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.