Veckans hat #5: Ska det vara så svårt att låta mig vrida på iPhonen?

Share This Post

Veckans hat är en ny artikelserie på Spelbloggen där triaden med gästbloggare varje vecka får ge utlopp för sin ilska gentemot något spelrelaterat. Nu hatar vi!


Det finns en sak som har fått mig att spela mer än någonsin den senaste tiden, men jag snackar inte om vare sig Gears of War 2 elller MAG, utan iPhone. Egentligen borde jag tillskriva iPod touch den äran också, men eftersom det är iPhone som gäller nu för tiden får det vara så, och därför får telefonjäveln också utstå mitt hat.
Jag gillar iPhone för att den är så lättillgänglig och snabb. Telefonen startar på nolltid, spelen startar på nolltid och man byter mellan spelen på nolltid. Precis varför varken PSP eller Nintendo DS egentligen kan konkurrera som den ultimata bärbara enheten. Men det handlar inte om hyllningar, det handlar heller inte om de skavanker som endast touchkontroll, många gånger fattiga spel och kassa produktioner i stort innebär. Nej, tillåt mig totalt avsky vissa spel där jag inte tillåts vrida på telefonen utan att skärmen anpassar sig därefter.

“Vad fan menar karl’n?”

Alltså att jag inte kan välja på vilken sida högtalaren (högtalarEN, bara det är usch) respektive hörlursutgången ska vara. En hel del spel har en fixerad skärm som endast tillåter mig som spelare att ha högtalaren till höger och jacket till vänster. Ni som idag äger exempelvis iPhone 4 vet så klart var det innebär. Just det! Det är fanimejen helt löjligt oergonomiskt att spela med hörlurar inkopplade då, och den ensamma lilla högtalaren som ger ett obalanserat skräpljud till höger gör inte många glada.
Det finns otaliga gånger då jag vill spela med hörlurar men helt sonika får ge upp den idén eftersom det inte går. Jag drar det så långt faktiskt, det går inte att spela med utgången till vänster. Och jag hatar det. En värdelös insats av många spelutvecklare där ute som sannerligen borde se över problemet, för det är faktiskt helt jävla otroligt att det fortfarande existerar. Fixa era spel nu och låt oss uppleva bra ljud för en gångs skull.
Hata!

Related Posts

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...

Lär dig hur du spelar in Spotify gratis

Är du är en flitig användare av Spotify och...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Amazon Prime

Amazon Prime Video är en av de mest populära...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Netflix

Netflix erbjuder massor av nya filmer, serier och dokumentärer...