Arkiv för Xperia

10 januari

Nya Xperia från Sony, bara Sony

Rickard Olsson


Sony och Ericsson gick i slutet av förra året skilda vägar och därmed är Sony Ericsson-emblemen på kommande telefoner historia. Det visar bland annat nya Xperia Ion från numera bara Sony. Ion kommer laddad med Android 2.3 (uppgradering till 4.0 på gång) som upplevs på den 4.6 tum stora 720p-skärmen. En inbyggd kamera på 12 megapixlar finns och telefonen sägs gå från standby till helt redo på 1.5 sekunder.
Under skalet hittar vi en tvåkärning Snapdragon S3-processor på 1.5 GHz, en Adreno 220 GPU, 1 GB ram samt 16 GB lagringsutrymme (expanderbart med microSD). Uppe på detta är luren självfallet PlayStation-certifierad, vilket innebär att den gör sig extra väl som speltelefon. Xperia Ion släpps i USA någon gång andra kvartalet i år. En europeisk release lär knappast dröja alltför länge. Eller så vi hoppas i alla fall.
Via GSM Arena.

22 oktober

4

Sony Ericsson tvingar fansida slå igen

Thord D. Hedengren

Det här var ju lite lagom osnyggt måste jag säga. Sony Ericsson har tydligen krävt att Xperia Blog, som finns på xperiablog.net, ska föra över domännamnet till dem. Företaget menar att Xperia Blog har använt namnet med ont uppsåt, något som – efter lite surfande på sajten – ter sig befängt. Sajten är i största grad Xperia-vänlig och känns som en hyfsad källa för de som föredrar Xperia-linjen framför andra smartphones. (mer…)