Nutopia

Arkiv för
Xperia Play

28 maj

Xperia Play på väg att dö ut


Speltelefonen Xperia Play sjunger på sista versen. Det är det å andra sidan många telefoner som gör idag, men får av dem, för att inte säga ingen, har dock en komplett uppsättning knappar och styrkors. Därför är det extra tråkigt när Sony nu meddelar att Xperia Play inte kommer stödja uppdateringen till Ice Cream Sandwich, eller Android 4.x för att vara mer precis. Detta för att luren inte skulle kunna erbjuda en stabil upplevelse, framför allt vid spelande.
Betyder detta att Sony överger konceptet som sådant, eller ligger Xperia Play 2 och lurar runt hörnet? Jag hoppas innerligt på det sistnämnda.
Via VG247.

27 oktober

Sony Ericsson är snart historia. Det har nyligen meddelats att Sony, för €1.05 miljarder, köper Ericssons del i Sony Ericsson vilket gör företaget till 100% Sony. Affären väntas avslutas i januari 2012. Får vi en vettig Xperia Play nu då?

5 april

Xperia Play – en PlayStationmobil?

Inte riktigt. Men bra nära. Sony Ericsson Xperia Play är som namnet antyder en ny modell i ledet av Sony Ericssons Xperia-mobiler. Den viktigaste skillnaden är dock att det är den första ”Playstation-certifierade” (*gasp!*) smartphonen någonsin, med ett utfällbart kontrolldon som påminner om gamla goda Playstation-handkontrollen.
Spelknapparna – trots att de är väldigt små och inte buktar ut särskilt mycket – känns rätt så gedigna och sköna att trycka. L- och R-knapparna på ovansidan är det enda som kräver lite oergonomisk hållning av mobilen då man tvingas trycka ner dem med toppen av båda pekfingrar. Att skjuta isär de två delarna av mobilen för att beskåda spelknapparna verkar dock aldrig bli gammalt. Speciellt inte när man gör det framför andra människor som tror att det ”endast” är en vanlig Androidmobil. Läs vidare →

24 mars

Sony dissar iPhone – igen

Med nya Android-telefonen Xperia Play hårdsatsar Sony Ericsson på den spelande målgruppen, men då gäller det så klart att man på något sätt lyckas bräda iPhone och dess framgångskorståg. Hur gör man det? Lätt, med dedikerade kontroller och briljanta reklammakare blir det en enkel femma att prata ned iPhone och dess ”hinder”. Se den amerikanska skådisen, författaren och komikern Kristen Schaal göra narr av både sig själv och iPhone i denna underbara reklamfilm för Xperia Play.

Fler lika galna och underhållande klipp återfinns på Sony Ericssons YouTube-kanal.