Arkiv för Total Recall

Starship Troopers ska också göras om

Thord D. Hedengren

Det verkar som att allt Paul Verhoeven någonsin gjort ska få remake-behandlingen. Arnold Schwarzengger-klassikern Total Recall känner vi till sedan tidigare, och RoboCop ska också återkomma i underbar ny förpacking – vågar man anta att plåtsnuten blir lite mer rörlig?
Men nu senast är det Starship Troopers som utannonserats igen. Den lagom fascistiska världen som författaren Robert A. Heinlein tecknade i sin bok med samma namn blir förstås aldrig gammal, och det blir naturligtvis inte stora vapen och insektslika utomjordingar heller! När, var, och hur vi får se Starship Troopers igen återstår att se, manuset är i alla fall i händerna på Ashley Edward Miller och Zack Stentz – kända för ”mästerverk” som Thor och X-Men: First Class.
Peppen är väl inte enorm kanske, men den första kalkoniga filmen håller faktiskt. Eller så läser du boken istället, den är betydligt mer intressant. Bilden är för övrigt från PC-spelet från 2005.

Total Recall blir MMO

Rickard Olsson

En av alla sci-fi-actionrullar som verkligen stack ut från mängden när den släpptes 1990 var Total Recall med allas vår Arnold Schwarzenegger i huvudrollen, en film som med lätthet håller än idag. Nu ska dessutom ett webbläsarbaserat onlinerollspel göras av titeln, meddelar Sony Pictures.
Spelet kommer att vara gratis att spela och bestå av traditionella inslag som hittas i andra spel i genren, så som PVP och PVE. Utvecklingen sköts av kinesiska ZQGame och utgivare blir SEE Games. Inget släppdatum har ännu utannonserats.
Och du vet väl att en remake av filmen är på väg? Denna gång med Colin Farrell som Douglas Quaid. Den rullen debuterar dock först augusti 2012.