Nutopia

Arkiv för
Torchlight

11 april

Torchlight II efter Diablo III

Runic Games kommande Torchlight II, som följer upp smygsuccén Torchlight, anser att släppfönstret för deras nyaste spel bör ligga ungefär en månad efter det att Diablo III släppts. Studiohuvudet Max Schaefer säger att om Torchlight II skulle vara klart lagom tills det att Blizzard släpper sitt onaturligt efterlängtade spel så kommer de att vänta. Men trots att det då varit under utveckling i cirka två år kommer det att vara värt tiden, och den lilla extra väntan som Diablo kanske medför, för Schaefer försöker övertyga oss med hans egna ord:

Det kommer att vara värt väntan, det kommer definitivt att vara värt väntan. I det långa loppet kommer folk uppskatta att vi tog den här extra tiden på oss.

Klippet nedan visar en genomgång av Torchlight II från första början, kommenterad av Max Schaefer själv.

21 november

Runic har flyttat och sedan flyttat och återigen flyttat på Torchlight 2, uppföljaren till Diablo-klonen Torchlight. Nu berättar man att spelet inte kommer i år, för att man vill göra det bättre. Rätt anledning i alla fall, men frågan är om det är så smart att riskera komma ut efter Diablo 3?

27 november

Torchlight billigt på Steam just nu

Med bara några timmar kvar av erbjudandet gäller det att lägga på ett kol. Den välgjorda Diablo-klonen Torchlight som spelas lika bra på PC som Mac finns nu att köpa på Steam för så lite som €4 nu när spelet är nedsatt från vanliga €15,99, men alltså bara i cirka sju timmar till i skrivande stund. Undertecknad har själv spelat igenom demoversionen och fann det klart underhållande. Och seriöst, ett helt spel för ungefär 40 kronor? Hack n Slash-fans tvekar inte en sekund. Det ska även nämnas att Steam rear ut spel varje dag fram till 29 november, så håll ögonen öppna för ytterligare Mac-kompatibla titlar.