Nutopia

Arkiv för
Tesla

24 oktober

Teslas bilar får kanske ”Full Self-Driving” innan årets slut

Elon Musk har varit i farten igen. Denna gång har han hintat om att komplett version av det självkörande systemet för Teslor ska vara ute innan årets slut. I och med den uppdateringen kommer en Tesla-bil kunna köra dörr till dörr utan att en människa styr.

Man kommer fortfarande behöva vara vaken som förare och vara redo att ta över om något skulle hända. Och många experter tror att det kommer ske händelser där självkörande Tesla-bilar kommer bete sig konstigt.

Bonusvideo nedan.

18 mars

Tesla visar upp Model Y

Den senaste bilmodellen från Tesla har presenteras och har namnet Model Y. Modellen är en SUV som går att utöka med två extra säten till en total på sju stycken. Det går även att få bilen med dubbla motorer om så önskas.

I övrigt ser den ut som Model 3 men ungefär samma utrustning. Kostanden för en sådan skönhet startar på 621 000 kr och blir bara dyrare ju mer utrustning man slänger på. 2021 beräknas dom första bilarna komma och du kan förhandsboka den redan nu.

29 januari

Säljstopp på Tesla i Sverige?

Svenska Dagbladet rapporterar idag att Transportstyrelsen anser att Tesla inte följer lagen gällande hur deras bilar blir uppdaterade.

Vanligtvis uppdateras bilar i Sverige när dom är inne på service, men för Tesla rullar uppdateringarna ut automatiskt utan ett besök. Eftersom det sker så kan inte Transportstyrelsen godkänna uppdateringarna och i och med det är inte Teslas bilar godkända enligt nuvarande lagstiftning.

Transportstyrelsen utreder just nu om det ska blir säljstopp på bilarna och det kan sträcka sig över sex månader.

Tesla kommenterar att dom anser att allting sker inom det typgodkännande man har i hela EU.

Uppdatering: Efter gårddagens artikel i Svenska Dagbladet kommer nu ett förtydligande från Transportstyrelsen. Dom stänger ärendet som startades 2015 med följande motivering:

Detta är ett ärende som vi följt under tre år och som vi nu avslutar eftersom vi ser att risken för olyckor med autopilotsystemet minskat 

säger Anders Gunneriusson, senior rådgivare på Transportstyrelsen.

10 januari

Elon Musik hintar om ”flygande” Tesla

Att Teslas VD Elon Musk twittrar ut galna idéer är inget nytt. Nu senast har han skrivit att kommande Roadster 2 ”typ” kommer kunna flyga.

Det var efter att en användare på Twitter la upp en bild på en DeLorean från filmen Tillbaka till framtiden med texten ”2022” som Musk var snabb på att svara ”Den nya Roadstern kommer faktiskt kunna göra något liknande”.

Sedan tidigare är det känt att nya Roadster kommer att utrustas med små raketer. Dessa ska användas för att acceleration, topphastighet, inbromsning, kurvtagning och även flygning om Musk får som han vill.

4 januari

Bensinförare blockerar Tesla-laddare

Tesla-förare i USA har börjat märka av att det står andra typer av bilar parkerade på laddplatser för sina bilar. Nämligen bensindrivna bilar.

Tilltaget kallas ”icing” och enligt användare på Reddit är det irriterade bensinförare som ställer sig där i protest mot elbilar. I flera fall har även förarna till dessa bilar börjat skrika på Tesla-ägarna.

Vad dom vill uppnå förutom att agera som idioter är oklart.

4 december