Arkiv för teknik

Samsungs vikbara telefon läckt i video

Marco Hyyryläinen

Samsung Vietnam publicerade, och snabbt tog bort, en video för att göra reklam inför nästa Samsung event. I videon demonstrerar dom flertalet nya enheter, bland annat en vikbar telefon.

Samsung visade först telefonen i November omgiven av mörker på scenen och sedan dess har dom varit tysta. Flertalet tillverkar börjar röra sig mot vikbara telefoner och det kommer bli spännande att se hur dom utvecklas.

Nästa Samsung event är den 20:e februari.

Microsoft gör det säkrare att öppna .EXE-filer

Marco Hyyryläinen

Att öppna filer på datorer har alltid varit lite småläskigt. Har man riktigt otur kan man råka ut för virus eller trojaner. Nu försöker Microsoft råda bot på det med Windows Sandbox.

Windows Sandbox är en virtuell installation av Windows som skapas upp när du ska öppna .EXE-filen och som är helt isolerad från resten av operativsystemet. Om filen skulle vara skadlig skulle den inte kunna påverka datorn på något sätt.

Windows Sandbox rullas nu ut som ett test till Windows 10 Pro och Enterprise och kommer troligen släppas till allmänheten nästa år.

Apple Music Connect är nu död

Marco Hyyryläinen

Nu möter Connect-funktionen i Apple Music samma öde som iTunes Ping (minns ni den?).

Connect var en flik i Apple Music där man kunde prenumerera på olika artister. Sedan kunde artisterna skicka ut inlägg till alla som följde dom. Kort och gott en Facebook-kopia men med fokus på musik. Det blev ingen hit.

Redan nu har Apple stängt ner möjligheten att publicera för artister och i maj beräknar dom att allt ska vara borta.

Blir filmerna bättre med High Frame Rate?

Jesper Bylund

Precis som Malin var jag iväg och såg the Hobbit. Men nörd som man är var jag mest uppspelt över tekniken. Blir film bättre i High Frame Rate eller blir det en flopp som 3D TV?
The Hobbit i HFR
(mer…)

TkJ Blogg – vinnare vecka 47

Rickard Olsson

Den här veckan återvänder vi till teknikens värld och frågar ut vinnaren för vecka 47, Tommy k Johansson, om hans välbesökta blogg om datorer och internet. (mer…)

Är det här framtidens tangentbord?

Thord D. Hedengren


Via Pusha.