Arkiv för Spike VGA 2011

Epic Games sneglar på Minecraft

Rickard Olsson

Epics Minecraft-inspirerade Fortnite visades upp genom följande trailer på årets Spike Video Game Awards. Samla saker, bunkra upp, försvara. För när mörkret faller stiger fulingarna upp. Känns det igen?

Enorma saker i Mass Effect 3

Rickard Olsson

Om vi fortsätter i Spike Video Game Awards-spåret hittar vi ett nytt klipp från Mass Effect 3. Här ser vi en kortare men än dock actionfylld sekvens där stort möter stort, blandat med några svärande protagonister också.

Blir faktiskt lite sugen på att testa även om jag inte ens provspelat första spelet än.

Metal Gear Rising: Revengeance återavtäcks

Rickard Olsson

På Spike Video Game Awards fick Metal Gear Rising: Revengeance äran att återavtäckas efter presentationen i fjol. Tidigare ouppskattade Raiden gör här bokstavligen strimlor av generiska fiender i bästa Ninja Gaiden-stil. Oerhört japanskt, oerhört mjae. I mina ögon åtminstone.

Naughty Dogs The Last of Us presenterat

Rickard Olsson

Det var mer än bara Alan Wake på Spike Video Game Awards. Naughty Dog lägger Uncharted och Nathan Drake lite åt sidan ett tag för att ge oss PlayStation 3-exklusiva The Last of Us. Vacker, ond bråd död, överlevare och flykt. Allt i ett. Sa jag att det var snyggt?

Och tydligen är Naughty Dog så lagom självsäkra då studions överhuvud, Evan Wells, säger så här:

Naughty Dogs uppdrag är att förändra sättet folk upplever spel på. Vi är säkra på att The Last of Us kommer ta ett steg framåt vad gäller filmiskt spelande och historieberättande, och ge spelarna en upplevelse helt olikt något annat i branschen idag.

Stora ord. Nu har de något att leva upp till också.

Nya Alan Wake i princip Alan Wake 2

Rickard Olsson


Det kommer ett nytt, nedladdningsbart Alan Wake till Xbox 360, och ryktet säger att det får undertiteln Night Springs. Vi vet inte än, men det har däremot konstant varit ett tjat om att detta inte är Alan Wake 2, utan något annat. Vad vet vi inte heller, men enligt GameTrailers programledare Geoff Keighley så är detta i princip Alan Wake 2. (mer…)