Nutopia

Arkiv för
Spelbloggen

1 april

25 mars

19 mars

Gnäll, Zelda och annorlunda spelupplevelser hos Spelbloggen i veckan


Robert pratade om VHS-kassetter, eller ja, annorlunda spelupplevelser var ämnet men om VHS nämns måste det ju belysas…! Vidare så hävdar Anders att achievements kan rädda mediokra spel, medan Rickard ogillar skivor och TDH gnäller på ohederliga kortspel. Dessutom recenserades äntligen The Legend of Zelda: Breath of the Wild (gissa betyget…), Halo Wars: Definitive Edition, samt Vampire: Prelude. Gott om läsning således.

11 mars

Inte bara Switch under vecka 10 på Spelbloggen


Robert lämnade som bekant över sitt spel-liv i läsarnas händer, och resultatet blev att han fick spela Murdered: Soul Suspect. Det var tydligen inte så hemskt (pun intended)… Fortfarande Switch-löse Anders mindes gamla Nintendo-konsoler och Rickard påpekade att det minsann inte finns några felfria lanseringar, apropå rapporter om glitchiga Joy-Cons och döda pixlar på Switch. Slutligen knöts veckan ihop med min, eh, vecka med Switch.
Den här veckan hade Spelbloggen dock lite recensioner att bjuda på. Du hittar dem i recensionsarkivet som vanligt.

4 mars

Switch, Switch och mer Switch i vecka 9 på Spelbloggen


Det började med att Robert ville tappa kontrollen och då inte den fysiska handkontrollen utan snarare vad som skulle spelas härnäst. Anders dök in på veckans inofficiella tema, Nintendos nya spelkonsol Switch, och pratade om hur det saknas Virtual Console från början. TDH längtade mest, kanske mest efter Switch, men även efter annat. Sedan kritiserade Rickard, med rätta, Xbox Game Pass som det verkar te sig från början. Veckan knöts ihop med mer Switch i en extra tidig fredagspost (på torsdagen) där Anders och TDH packade upp en Switch. Nästa vecka blir det säkert något om, tja, Switch kanske? Väl mött på Spelbloggen, som alltid.

2 mars

25 februari

Pewdiepie, Bioshock, Rocket League och rollspel i vecka 8 på Spelbloggen

Pewdiepie, Bioshock och Rocket League är några av ämnena som berördes den här veckan på Spelbloggen. Först ut avhandlades Pewdiepie-kontroversen, där Robert hade ett och annat att säga vad han tyckte om saken. Anders pratar om Rocket League-sensationen medan Rickard förklarar varför Bioshock faktiskt inte är något vidare bra spel. Sist ut är TDH som babblar kring gamla rollspelsminnen. Vi ses om en vecka igen, men orkar du inte vänta så länge kan du följa oss vanligtvis varje vardag, direkt på Spelbloggen. Mycket nöje!

29 september

128 minuter Doom ute nu

DoomNya Doom uppskattades av många, bland annat Spelbloggen. Inte bara för dess monstruösa underhållning, utan även för den ösiga ljudmattan som verkligen inspirerade oss till att spränga demoner i småbitar. Nu kan vi köpa soundtracket på Google Play och iTunes, alternativt streama hela rasket från Spotify. Hela 31 låtar, dessutom med helt nya mixar om man får tro skaparen, Mick Gordon, själv.
DÖ-NÖ DÖ-NÖ DÖ-NÖ DÖ-NÖNÖNÖNÖ DÖ-NÖ DÖ-NÖ-DÖ DÖ-NÖ!

13 januari

Tröga Wii U, farliga Far Cry 3 och årets spel 2012

sb
Det bästa från Spelbloggens föregående vecka hittar ni sammanstältt här under. Det är mycket Nintendo och Wii U, men även lite gott och blandat så som försäljningssiffror och överraskande resor i tropiska men dödliga paradis. Och så tittar vi på fjolårets bästa spel.

 • De amerikanska försäljningssiffrorna över december månad har anlänt. Xbox 360 går som vanligt som tåget, men Nintendo har ett och annat att fundera på vad gäller Wii U. PS Vita får hjärt- och lungräddning.
 • Rickards initiala steg i Far Cry 3 ledde till en rad olika uppenbarelser. Grymt spel, hur som helst!
 • Pontus fortsätter att ploga sig igenom det enorma NES-arkivet, och denna gång är det slingrigt värre i Snake Rattle ’n Roll.
 • Wii U verkar inte överdrivet populär hos tredjepartsutvecklarna, som förklarar att formatet blir utan flertalet stortitlar.
 • Och till sist tar sig Spelbloggen med besättning en titt på det gångna året, där varje individ rankar sina egna favoritspel.

Vi ses på Spelbloggen!

1 december

Call of Duty: Black Ops Declassified, Wii Mini och vansinnigt vackra Skyrim

Denna gång inkluderar vi lite mer än den senaste veckan, och detta är vad Spelbloggen, bland annat, tagit upp.

 • Underhållande men ack så trasiga Call of Duty: Black Ops Declassified gör ändå PS Vita till en respektabel plattform för onlineunderhållning. När det väl fungerar.
 • Pid, spelet som är lika underhållande som klurigt, roar dock inte i längden.
 • The Elder Scrolls V: Skyrim har aldrig varit så här vackert. Men så krävs det också att man kör 100 moddar samtidigt.
 • Nintendo tyckte det var en bra idé att släppa en miniversion av Wii, som dessutom saknar bakåtkompatibilitet och internetfunktion.
 • Vem är Mii Benny U?

För övriga som annars ständigt besöker Spelbloggen är detta inga nyheter!

3 november

Portal 2, Myst i bokform och mer Fable på Spelbloggen

Det var en blandad kompott på Spelbloggen under veckan som gick. I vanlig ordning presenterar vi några av godbitar här nedan.

 • Teleportfanatikern kan säkert finna glädje i den kortare amatörkampanjen Designed for Danger till Portal 2.
 • Hur vore det att spela Myst, i en bok? Någon ansåg det vara tillräckligt nödvändigt för att göra slag i saken.
 • Många är det som har längtat. Undertecknad är inte en av dem. Men oavsett så kommer Grand Theft Auto V att släppas under våren 2013.
 • Robert har varit ute och rest, eller snarare viftat med armarna i vardagsrummet, med Fable: The Journey till Xbox 360 och Kinect. Dessutom fortsätter Pontus sin retroresa med McDonaldland.

Lite smått och gott där, som sagt. Men det var så klart inte allt. Resten hittar du här.

1 november

27 oktober

Piratkopiering, likfest och Borderlands till iOS dominerade Spelbloggen

Vår spelfokuserade systersida Spelbloggen har förstås rullat vidare som vanligt under veckan. De här posterna sticker dock ut lite extra:

Som alltid hittar du alla Spelbloggens uppdateringar i arkivet.

22 oktober

Nintendo i mängder på Spelbloggen i förra veckan

Under veckan som gick var det främst en rad Nintendo-nyheter som stack ut när Spelbloggen kikade närmare på branschen. Här är ett urval.

Du läser ovanstående och mer, så klart, på Spelbloggen.

13 oktober

PlayStation Store, finska spelunder och Angry Birds i veckan som gick på Spelbloggen

Under förgående vecka, eller den som faktiskt fortfarande pågår om man ska vara petig, kunde vi läsa om bland annat följande på nygamla Spelbloggen:

Mer läsning finns som alltid i Spelbloggens arkiv!

7 oktober

Duck Tales, Warhammer Quest och Burrito Bison bland veckans bästa på Spelbloggen

Liksom Nutopia har Spelbloggen lidit något av sjukdomar den här veckan. Eller ja, inte själva sajten då, utan främst undertecknad som helt enkelt inte lyckas bli frisk. Det har gått så långt att jag kände mig tvingad att skriva en bloggpost om saken.
Här är i alla fall veckans guldkorn från Spelbloggen:

Mer läsning finns som alltid i Spelbloggens arkiv!

2 oktober

29 september

Minecraft-bok, PSO2, Rayman, och Steam i veckan på Spelbloggen

Spelbloggen närmar sig två veckor (på måndag), så vi tänkte köra lite återkommande poster här på Nutopia med det bästa, för dig som vill läsa lite om spel, men inte alla galenskaper som publiceras.

Fler länkar? Kolla in Spelbloggens arkiv!

21 september

Du missar väl inte intervjun med personerna bakom Minecraft-boken på Spelbloggen? Där kan du även vinna ett exemplar. Läs och tävla här.

17 september

Hej igen, kusin Spelbloggen


De av er som varit med från början minns säkert att Nutopia åt upp såväl Spelbloggen som Apple-bloggen Mapple, och rullade ut som platsen för allt som är underbart. Det här är fortfarande platsen för allt som är underbart, men vi har bestämt oss för att ge Spelbloggen nytt liv, helt enkelt för att inte göra Nutopia till en Kotaku och bli en sajt med hälften spel och hälften annat.
Så här skriver Rickard i Spelbloggens välkommen tillbaka-post:

Nya Spelbloggen är rakare, hårdare och mer intressant. Enligt oss själva då, så klart. Finner vi något intressant så skriver vi om det, punkt slut. Det blir inte alltid så mycket, men desto mer koncentrerat. Släppdatumet för My Little Pony 3½ hittar ni alltså någon annanstans medan tipset om Black Mesa har en given plats på löpet.

Läs vidare →