Nutopia

Arkiv för
SNES

12 november

30 juni

På den tiden


Spel var bättre förr. Det är sant. Kanske inte spelbarheten, mekaniken eller grafiken i sig. Men omslagen. Kolla ovan bara. Contra III: The Alien Wars, varför ser vi inte sådana omslag idag?
Det är fånigt, för mycket, galet och helt jävla übergrymt. Dagens omslag är för ensidiga, för enkla och oftast lite för tråkiga. Våga mer, och ge oss något riktigt häftigt, tack!

14 mars

Super Mario World på 2 minuter och 36 sekunder

Glitchar och buggar är något undertecknad diggar oerhört mycket. Vad man kan göra med spelen, hur man kan spela och manipulera dem. Det finns knappast några gränser. Om inte annat så bevisar nedanstående film detta då en person glitchar Super Mario World sönder och samman när han ”klarar” spelet på snåla 2 minuter och 36 sekunder. Tokerier på hög nivå!

Tool-assisted förvisso, men då det inte handlar om någon speedrun känns det som det kvittar.

4 januari

Retrode 2 för romhatare


Emulatorer har bringat stor lycka till många genom åren. På något smutsig väg, för de flesta, kan man uppleva alla de klassiska guldkornen från förr utan att äga de faktiska spelen. Men har man inte kunskapen eller viljan att ladda ned spelen som rom-filer till emulatorerna kan Retrode 2 vara lösningen.
Genom den något bisarra klumpen, som ansluts via USB till datorn, kan man koppla in och spela originalspel till såväl Super Nintendo som Mega Drive. Och bäst av allt är att det även finns portar för de ursprungliga kontrollerna också. Observera dock att spelen fortfarande körs genom en emulator på datorn som således är ett måste, men dessa är av mindre problem att hitta och ladda ned.
Retrode 2 släpps 23 januari och kan köpas här. På egen risk, så klart!