Arkiv för Shadow of the Colossus

Crow lovar mer än det håller

Thord D. Hedengren

För några veckor sedan var Crow på featured-snurran i App Store. En googling senare talade om likheter till Shadow of the Colossus, en klassiker om någon, vilket förstås betyder att jag köpte spelet direkt. Men där Shadow of the Colossus inte bara erbjuder en mystisk värld, förvisso bakbunden av en dålig kamera och hackande skärmuppdatering, så trampar Crow vatten. Eller flaxar utan mål kanske är en bättre liknelse? Jag tror vi lägger ner hela den grejen och kommer till saken istället, okej?
(mer…)

Fumito Ueda lämnar Sony?

Rickard Olsson


Enligt Eurogamer, som ännu klassar det hela som ett rykte, har Fumito Ueda lämnat Sony och Team Ico. Ueda är mannen bakom de båda PlayStation 2-klassikerna Ico och Shadow of the Colossus, och jobbar för närvarande med det gäckande The Last Guardian till PlayStation 3.
Det sägs att Ueda nu färdigställer det sistnämnda spelet, The Last Guardian, som frilansare. Detta är också anledningen till att utvecklingen av titeln dragit ut så mycket på tiden. Spelet var tidigare satt att släppas någon gång sent 2011, men det har nu ändrats till 2012, och dessvärre inte mer exakt än så.
Fumito Ueda ska efter att han avslutat allt arbete på och för Sony ta sig an egna projekt. Men allting är alltså endast rykten och Sony väljer bestämt att inte kommentera sådana.