Nutopia

Arkiv för
science fiction

4 december

MIT bygger robotar som kan byta form

Massachusetts Institute of Technology brukar släppa en hel del galna grejer, den här morgonens fynd är bland de galnare. Här presenteras tanken av små robotar som anpassar sig till vad du behöver just nu. Du tar en påse full av små robotar och ur påsen kan du hämta en skiftnyckel eller vilken form som helst. Gjord av robotar. Småmotorer och magneter gör att robotarna kan anta vilken form som helst och sen stanna kvar i den formen utan att förbruka mer el.
Det låter kanske lika delar galet och science fiction, och det är det. Inte bara min morgontrötthet som gör det svårt att beskriva utan idén är verkligen mycket speciell.

En längre och bättre presentation i videon:
Läs vidare →

19 maj

17 oktober

47North är Amazons sjätte förlagsetikett

Amazon säljer inte bara böcker (och allt annat mellan himmel och jord), de ger även ut dem. Faktum är att de har haft flera så kallade förlagsetiketter, alltså varumärken de ger ut böcker under, ett bra tag nu. Den senaste etiketten är 47North, som fokuserar på fantasy och science fiction – ett smart drag från Amazons sida eftersom det är tunga genrer för eboksläsarna, och Amazon är som bekant även företaget bakom Kindle.  Läs vidare →