Nutopia

Arkiv för
Ryssland

13 december

Robot var rysk man i dräkt

Den senaste tiden har Rysk television hyllat en high-tech robot vid namn Robot Boris. Nu har det dock visat sig att det bara var en man i en robotkostym.

Det var efter att flera personer på internet noterade att roboten rörde sig onödigt mycket när den dansade som misstankarna väcktes. Dom undrade också varför roboten var i en sådan storlek så att en person skulle få plats i den. Senare kom det fram bilder på Twitter där man såg halsen på personen i dräkten som avslöjade ”roboten”.

Totalt kostade dräkten, som bland annat innehöll en iPad klistrad på magen, cirka 35 000 kr. Efter att ha studerat PartyKungen.se i onödigt många timmar undrar i alla fall jag vart dom pengarna tog vägen.

10 mars

Skriv ut ett hus på 24 timmar


24 timmar, så lång tid tog det att skriva ut (!) och montera ett hus i Ryssland med en rejäl 3D-skrivare. Det är förstås ett litet hus, 38 kvadratmeter, men kostnaden blev blott $10 134 (drygt 91 600 kr), eller $233 () per kvadrat. En detaljerad genomgång av projektet finns här. Det här skulle kunna lösa så många problem! Jag vill ha ett utskrivet hus, bums!