Nutopia

Arkiv för
Resident Evil 6

3 augusti

Resident Evil 6 ser ganska bra ut på de japanska hyllorna


I spelomslagsvärlden finns det sällan några direkta gråzoner. Det är snarare antingen eller. Snyggt, eller fult. Udda, eller ordinärt. Osv, eller etc. Och det är något den japanska versionen av Resident Evil 6 tar fasta på när Capcom visar upp det officiella omslaget till spelet. Ordinärt kanske, men faktiskt riktigt snyggt.
Via Andriasang.

20 juni

Mer och mycket från Resident Evil 6

Capcom har släppt två nya spelklipp från Resident Evil 6. Du ser dem på egen risk då undertecknad antar att hög spoilervarning kan utfärdas. Jag tittar naturligtvis inte mer än några sekunder.
Del 1

Läs vidare →

11 juni

Mer Resident Evil med Resident Evil 6


Resident Evil 6 släpps inte bara som standardutgåva, utan såväl PlayStation 3 som Xbox 360 får sina respektive specialversioner för den som vill ha och betala lite mer. Till PlayStation 3 släpps således även Resident Evil 6: Anthology, vilket är en samling beståendes av följande sex Resident Evil-spel:

 • Resident Evil 6
 • Resident Evil 5: Gold Edition
 • Resident Evil 4 HD
 • Resident Evil 3: Nemesis
 • Resident Evil 2
 • Resident Evil: Director’s Cut

En trevlig hög med spel som vi dock spelat ett par gånger förr, men ändå. Till Xbox 360 däremot en lite annorlunda samling kallad Resident Evil 6: Archives som istället innehåller följande:
Läs vidare →

27 februari

Ska Resident Evil 6 spelas på Xbox 360?


Resident Evil 6 släpps till Xbox 360 och PlayStation 3 i november i år, och om du fortfarande funderar på vilken konsol du ska köpa spelet till kanske ett kommande avslöjande kan hjälpa till?! Vi vet inte, men Capcoms Hiroyuki Kobayashi sa på ett Xbox 360-event nyligen att de snart ska utannonsera något angående Resident Evil 6, för just Xbox 360-ägare, och att det är något vi ska se fram emot.
Någon mindre exklusivitetsdeal gällande DLC eller liknande kanske?

15 februari

Mer om Resident Evil 6


Förra månaden utannonserades Resident Evil 6. Trailern vi fick då visade att Capcom återigen verkar ha valt att lägga mer krut på action än skräck, tyvärr, men i övrigt fick vi inte veta överdrivet mycket. Nu har det dock dykt upp lite nya uppgifter som skrapar lite lätt på ytan. Andriasang listar bland annat följande om spelet:

 • Spelet är 50% färdigt.
 • Även om man siktar på att föra tillbaka skräckkänslan så är sjätte delen inget försök med att ta serien tillbaka till rötterna.
 • Capcom satsar på att göra det till det största spelet i seriens historia.
 • Spelets tredje huvudkaraktär ska vara någon som unga människor kan relatera till.
 • Zombierna i Resident Evil 6 blev inte zombier på grund av T-viruset.
 • Capcom vill göra ett Resident Evil som är roligt att kontrollera. Man ska kunna röra sig sakta i sidled medan man håller i vapnet samt utföra 180-gradersvändningar, ta skydd och hoppa undan, med mera.

Det mesta låter väl helt okej, men två saker gör ju att man börjar fundera lite. En tredje karaktär som unga kan relatera till? Det här gör mig både rädd och nyfiken på samma gång, även om jag själv inte kan anses vara ung längre. Kan gå hur som helst. Det andra som gör att jag hajar till är sista punkten. Är det verkligen först nu, efter jag vet inte hur många spel i serien, som Capcom vill göra ett spel som är roligt att kontrollera? Märkligt.

20 januari

Resident Evil 6 utannonserat


Resident Evil 6 är nu officiellt. Capcom har äntligen utannonserat den gäckande sjätte delen i huvudserien och inte helt oväntat kommer spelet delvis att ta plats i Kina, som tidigare rykten pekat på. Spelet delas upp i två parallella kampanjer där favoriten Leon S. Kennedy gör rent hus i USA medan Chris från bland annat Resident Evil 5 åker till Kina och gör sitt bästa för att överleva där. Läs vidare →

1 december

Resident Evil 6 i Kina?


Med nästa Resident Evil-spel, Resident Evil 6, verkar det som att vi lägger Afrika och infekterade infödingar bakom oss. För enligt Siliconera ser nämligen nästa del i Capcoms rysaraction ut att vara belägen i Kina, åtminstone om man får tro ett CV upplagt av röstskådespelerskan Wendy Mok. Läs vidare →