Nutopia

Arkiv för
Nutopia

11 december

Nutopia är igång igen!

Ni kanske har märkt av den senaste veckan att vi har börjat publicera innehåll igen. Nutopia har nämligen bytt ägare och det är nu jag, Marco, som styr skutan. Men ni kan vara lugna, Nutopia kommer leva vidare i samma glada anda som tidigare.

Som det står längst ner på varje sida så är Nutopia är en sajt om allting underbart. Vad betyder det? Bra fråga! Det är nämligen något som ni läsare och jag ska komma fram till. Därför kan det bli lite olika innehåll och design innan vi hittar vårt groove. 

Om ni har några tankar om sidan är kommentarerna öppna och ni kan även kontakta mig direkt om ni vill det.

Hoppas ni är lika taggade som jag på att se vart Nutopia tar vägen 🚀

25 februari

Nutopia på is

nutopiaonice
Allt måste ha ett slut sägs det, men vi håller inte med. Början däremot, det är ett måste, för utan det så – ja ni fattar.
Nutopia är ett kul projekt, vi har haft väldigt mycket kul med den lekfulla tonen och den totala avsaknaden av redaktionella riktlinjer. Vi har skrivit om allt vi tycker varit roligt, intressant och spännande. Det har vi gjort rätt länge nu, sedan den 29 oktober 2009 faktiskt. Nutopia är en del av vår vardag, men inte så mycket som vi skulle vilja. Brödfödan, egna projekt, allt det där är viktigt för oss alla, och utifrån det var beslutet att lägga Nutopia på is tills vidare ganska enkelt. Ångestladdat, men självklart på något vis.
Vi har nått punkten där vi behöver bestämma oss. Antingen höjer vi tempot, ambitionen, och blir seriösa på det där kommersiella viset, eller så leker vi vidare utan någon tanke på att tiden vi lägger ska betala sig. Det senare är förvisso lockande, men så kommer den där verkligheten och hälsar på. Vi har idéer att prova, jobb att göra, saker att testa, och det går helt enkelt inte ihop. Det går inte ihop tidsmässigt, och det går inte ihop med vår ambition för Nutopia. Den är betydligt högre än några ströposter här och var, ni har sett det de senaste månaderna lite då och då, när vi inte fått ihop det.
Nutopia är bättre än så. Nutopia är värd mer än så.
Så vi pausar. Islägger på obestämd tid. Går vidare, tills vidare.
Det är bäst så, just nu.
Stort tack för att ni läst så här långt. För speltokiga kan vissa av oss återfinnas på Spelbloggen lite då och då. Oss andra hittar du via länkarna i sidfoten.
Läs vidare →

15 september

Bara så att ni vet så skruvas det lite på Nutopia just nu, så om något ser konstigt ut eller inte fungerar beror det säkerligen på det så har vi skruvat lite på Nutopia och allt ska fungera som vanligt igen.

13 februari

Vi har lite oflyt för tillfället på Nutopia. När tiden äntligen börjar komma ikapp oss gör dessvärre även sjukdomarna så, och tack vare influensan står det lite stilla för stunden. Vi uthärdar och knaprar piller ett tag, men är snart tillbaka igen.

2 februari

Som synes är det lågt tempo på Nutopia just nu. Vi beklagar detta och hoppas vara tillbaka på riktigt igen nästa vecka.

9 januari

Nu tycker vi det är nog vilat över helgerna. Nu kör vi igen!

2 januari

Hoppas jul och nyår har varit bra för er alla! Nu när helgerna är över så är det för övrigt ”god fortsättning” du ska hälsa alla, inget annat. Så god fortsättning! Nutopia mjukstartar lite försiktigt i morgon igen, men full rulle blir det först nästa vecka.

23 december

God jul hörni!

20111223-135727.jpgDet är jultider med mys och glögg, pepparkakor och grandoft, presenter och överkonsumtion. Vi tänkte njuta lite av det, och har väl i ärlighetens namn vi redan börjat göra som synes. Faktum är att vi kommer ta det lite extra lugnt över julhelgen, och sedan är det som bekant nyår. Det betyder inte att vi inte kommer uppdatera alls, men det blir betydligt lägre tempo än vanligt. Rickard kör förstås på med de senaste äventyren med nya PS Vita, och vi andra smyger nog ut en post eller två då och då.
Så! Ha en härligt god jul, sov gott till Kalle Anka, och rå om varandra. Vi hörs på riktigt 2012!

9 december

18 november

Välkommen till Nutopia, redux

Nutopia går ur betaVad hände här? Värst vad gult det blev! Vi vet, och vi gillar det. Nutopia är, likt så många sajter vi gjort tidigare, en konstant lekstuga. Sajten du såg för en liten stund sedan (förevigad i en skärmdump sist i den här posten) var vår betaversion. Vi fick vackert köra den lite längre än planerat, men nu blickar vi framåt.
Så vad är Nutopia? Det torde vara ganska tydligt vid det här laget, men vi har skrivit mer om det här, och välkomstposten är fortfarande läsvärd. Men bäst av allt är förstås om du djupdyker i sajten och läser vad vi skrivit sedan lanseringen – det är ändå mer talande än vilken floskel som helst. Arkivet kan vara en genväg, men i sann blogganda kan du förstås bläddra sida för sida om du föredrar det. Läs vidare →

4 november

Vi letar efter platser där det går bra att spela arkadspel och flipper, till en undersida här på Nutopia. Tipsa oss gärna, i kommentarerna nedan, till @nutopiase på Twitter, eller e-posta tips@nutopia.se. Tack!

21 oktober

Om vår välkomstpost inte var tydlig nog, eller sajten heller för den delen, så skriver undertecknad om Nutopia på TDH.se. Fast läser du det här så är du antagligen redan med på noterna, eller hur?

15 oktober

Just det ja, välkommen till Nutopia!

Välkommen till Nutopia, vår uppföljare till Spelbloggen och Mapple, samt egentligen hela det tänkta nätverket. Vi kom fram till att allt egentligen bara var kul och intressanta saker som borde intressera alla, så vi gjorde som vi brukar: skott från höften – PANG! – och här är vi nu.
Nästa vecka skickar vi ut det ett så kallat pressmeddelande, mest för att informera alla PR-typer om att det ska stå nytt namn på mutpaketen, för vem läser väl sådant? Läs vidare →