Nutopia

Arkiv för
Nike

16 januari

Nike på gång med självknytande skor

Ända sedan Tillbaka till Framtiden 2 hade premiär har folk velat ha självknytande skor – och nu verkar det vara nära.

Nike som tidigare släppt dyra prototyper på självknytande skor är på gång att släppa Nike Adapt BB som innehåller just den och andra smarta funktioner. Bland annat kan du koppla skorna till en app där du kan mäta en rad olika datapunkter.

Redan nu kan man förhandsboka Adapt BB om man bor i USA för 350 USD och den 17:e februari släpps dom i affärer. När dom kommer till Sverige är oklart.

17 december

Den populäraste reklamfilmen på Youtube 2012

http://youtu.be/QMv8g8CO4cQ
Vinnaren är, såklart, Nike! Med 20.8 miljoner tittare den 13e december blir Nikes reklamfilm en hit även jämförd med vanliga videos. Som reklam får man väl säga att de lyckats. Den är ganska underhållande dessutom.
Jag gillar verkligen att reklam börjar bli korta historier, jag stör mig mindre på dem och ibland är de till och med värda att se!

11 december

Nike släpper en startup accelerator

fuelband
Den såg jag inte komma. Nike investerar alltså i en ett program för att skapa nya produkter och tjänster till sina Nike+ och Nike Fuel-ekosystem.
Ganska märkligt. Väldigt snäft. Men kanske också väldigt smart?
Nike är idag världens största tillverkare av s.k. Wearable Computing, dvs maskiner som du har på dig och som håller koll på dig. Deras produkter samlas under namnen Nike+ och Nike Fuel men egentligen är det bara accessoarer som ska motivera dig mer till träning. Dessutom snyggt designade accessoarer som passar perfekt till Nikes andra produkter.
Jag tror att ingen är på väg att gå om Nike i den här marknaden idag. Men är det en tillräckligt stor marknad för egna skolor? Jag är fortfarande osäker.