Arkiv för musikvideo

Gorillaz och Benjamin Clementine sjunger i Trump Tower

Thord D. Hedengren


Ny video med Gorillaz, den här gången med sångaren Benjamin Clementine, inspelad i Trump Tower enligt Boing Boing. ”Hallelujah Money” känns som en väldigt lämplig titel, och det är förstås inga tvivel om att det här är ett politiskt inlägg.

Det bästa från årets Comic Con i Los Angeles

Thord D. Hedengren

Ja, kanske inte det bästa, och inte av allt heller. När jag tänker efter är rubriken helt felaktig. Nåja, här kommer i alla fall en musikvideo av Sneaky Zebra som bjuder på (lite av) det bästa från cosplayarna på Comic Con i Los Angeles i år.

På tal om det, Maria på Spelbloggen skriver om Comic Con i Stockholm, som var nyligen. Missa inte det.

YOLO med The Lonely Island

Jesper Bylund

Den underbara gruppen som tydligen släpper ett nytt album 2013!

Lance Armstrong sjunger Creep med Oprah

Jesper Bylund

Någon på internet har gjort ett mästerverk.

Artificiell japansk popstjärna

Jesper Bylund

Om ni skulle missat det sen tidigare så är Hatsune Miku världens första artificella popstjärna. Hon är en datorgenererad röst i en datoranimerad kropp som släppt ett antal hits och i videon under spelar live.
Det är häftigt att leva i framtiden.

The Hives tycker "Go Right Ahead"

Thord D. Hedengren


Första singeln från The Hives, bandet till och med Alice Cooper gillar, finns redan ute. Plattan Lex Hives kommer däremot inte förrän den 5 juni.

Stopmotion med pennor

Malin Jonsson

Vi vet att 3:25 minuter musikvideo av godis är tidskrävande att göra. Den här lika långa videon, Against the Grain med Hudson, gjord med pennor var nog inte riktigt lika tidskrävande att få ihop. Dock blev resultatet betydligt bättre. Pennor vinner över godis!

Via BoingBoing.

288 000 jelly beans = 3.25 minuter musikvideo

Malin Jonsson

Musikvideon In Your Arms med Kina Grannis är gjord med stopmotion och 288 000 jelly beans. Visst är videon underbart fin, idén rolig och allt det där men någon borde ha gått in och sagt stopp och ”kill your darlings”. Videon är för lång och spretig. Mer är inte alltid bättre, och 200 000 jelly beans hade varit mer än nog i det här fallet.
(mer…)

Musikvideo fullproppad med spelreferenser

Malin Jonsson

Den här animerade musikvideon för ”We Come Together” med Goldfish är minst sagt sprängfylld med referenser till olika spel. Hur många kan du hitta?