Nutopia

Arkiv för
Mountain Lion

25 juli

Mountain Lion släppt!

Så är då nästa version av OS X, Mountain Lion, släppt. Det är bara att öppna upp App Store och ladda ner för ynka 149 kr (om du inte får ladda ner det gratis förstås).
Glöm inte att göra en backup på dina viktigaste filer innan du installerar.

Om din Mac är inköpt den 11 juni eller senare så får du Mountain Lion gratis. Läs mer här.

11 juli

Dagens tweet: Mountain Lion Golden Master


Kommande versionen av OS X, Mountain Lion, närmar sig – i Golden Master nu, vilket betyder att om inget oväntat händer så är det här vad som släpps på Mac App Store inom kort.

22 februari

17 februari

16 februari

OS X Mountain Lion ger oss iMessage till datorn

Idag offentliggjorde Apple OS X Mountain Lion, uppföljaren till OS X Lion, för allmänheten. Bland nyheterna hittar vi ett nytt notifieringssystem (bye bye Growl), påminnelser, integrerat stöd för att dela saker på Twitter och Flickr plus lite annat smått och gott.
Den roligaste nyheten heter dock Messages, eller Meddelanden på svenska, en förlängning av iMessage som vi har lärt oss älska på iPhone och iPad. Meddelanden ersätter iChat och fungerar i stort sett precis som iMessage gör på dina iOS-maskiner och du kan skicka allt ifrån text till bilder till HD-video (max 100MB dock). Du kan även välja att starta en FaceTime-konversation direkt från Meddelanden (lite förvirrande namn är det allt, vi håller med).
Du loggar in med ditt Apple-ID och alla meddelanden du skickar syncas sedan fint mellan dator och iPhone/iPad. Det hela är fortfarande i beta-stadiet så vissa saker, gruppmeddelanden till exempel, fungerar inte hundraprocentigt eller ens alls.
OS X Mountain Lion släpps senare i sommar, men du kan ladda ner Meddelanden redan nu från Apples sajt.

The Verge tar en rejäl titt på nästa version av OS X, 10.8, även känt som Mountain Lion. Bland nyheterna återfinns iMessage, Notiscenter och AirPlay.