Nutopia

Arkiv för
Minecon

1 december

Minecraft kom till liv på MineCon


Nyligen hölls MineCon-mässan i Las Vegas där Mojang med Notch i spetsen lanserade Minecraft på riktigt, det vill säga att titeln gick ur betastadiet. Äntligen. För att skapa rätt atmosfär på eventet krävdes dock rekvisita, Minecraft-rekvisita. Det donades och byggdes i all hast för att få fram kantiga grisar, spindlar, drakar och allt vad det var. På BarnYard kan ni följa med från början och se hur och vad de byggde. Ett riktigt hästjobb, minst sagt.

20 november

Minecraft är kärlek

Under årets MineCon-event i Las Vegas var det inte bara kärlek för Minecraft, utan även för varandra. Se vad som händer det här paret får komma upp på scen för att inkassera ett par flaskor med något blått i.

19 november

Minecraft 1.0 ute nu


Äntligen, säger kanske vissa, har svenska dundersuccén Minecraft gått ur betastadiet. Minecraft 1.0 släpptes till pompa och ståt idag under MineCon-mässan i Las Vegas och därmed har spelet även fått sin slutgiltliga prislapp på €19.95. Notch twittrar själv om saken, väldigt sakligt:

And Minecraft 1.0 is out. No longer beta. Thank you, everyone. =D

Undertecknad försöker fortfarande hitta den där fanatiska fascinationen av craftspel, men det tar sig.

16 november

Vad ska Notch spela i vinter?

Markus ”Notch” Persson, mannen bakom Minecraft ni vet, har bloggat lite om Minecon och annat, men passade även på att berätta om vilka spel han ska spela i vinter. Det är några stycken, men ett står ut lite extra tydligen.

Skyrim, SkyrimSkyrim Skyrim Skyrim SkyrimSkyrimSkyrim. Skyrim.

Du är inte ensam!