Nutopia

Arkiv för
mat

26 juli

25 oktober

Odla insekter hemma

hive_kitchen1livinfarms
Drömmer du om att käka insekter istället för kor? Då kanske The Hive är något för dig. Tanken är att insekter tär mindre på planetens resurser, och även om det känns lite konstigt för oss i västvärlden att äta insekter, så är det en del av dieten på många platser i världen. Testa, vetja.
The Hive kan förhandsbokas för $649 (drygt 5 700 kr). Läs mer om The Hive hos tillverkarna Livin Farms.

25 januari

Dukat och klart i rymden

nasamat
Att vara astronaut må kanske vara ett ärofyllt och exklusivt yrke, men som med all annan framgång kommer även detta med sina nackdelar. Via Laughing Squid kan vi se några bilder på rymdmat och hur den förpackades när det begav sig. Knappast värdigt en restaurang, men kom igen, hur kräsen kan man vara i omloppsbana runt planeten?
Fler bilder här.

28 september

Vad äter dödsdömda som sin sista måltid?

Sista måltiden, den dödsdömda får innan domen verkställs, är fascinerande. Tydligen så fascinerande att 247 sista måltider under en femårsperiod analyserades och utmynnade i en studie. Datan sammanfattas så här:

  1. The average last meal is calorically rich (2,756 calories) and proportionally averages 2.5 times the daily recommended servings of protein and fat
  2. The most frequent requests are also calorie dense: meat (83.9%), fried food (67.9%), desserts (66.3%), and soft drinks (60.0%)
  3. 39.9% requested branded foods or beverages

Studien återfinns här, men Atlantic Wires artikel är förstås lite mer lättläst.

7 april

21 november

15 november

Bloggreceptboken är en receptbok bestående av utvalda recept från ett gäng matbloggare. Du kan få den gratis, digitalt då, om du skriver upp dig på hemsidan, så det finns väl ingen anledning att inte göra det då?