Nutopia

Arkiv för
Mac OS X

25 juli

Mountain Lion släppt!

Så är då nästa version av OS X, Mountain Lion, släppt. Det är bara att öppna upp App Store och ladda ner för ynka 149 kr (om du inte får ladda ner det gratis förstås).
Glöm inte att göra en backup på dina viktigaste filer innan du installerar.

2 november

Med OS X Lion kom en synnerligen irriterande ”det här är nedladdat från internet”-varning när du öppnar filer du laddat ned. Vet du vad du gör och vill slippa varningen så följer du instruktionerna här.

25 mars

Mac OS X fyller 10

Apples operativsystem Mac OS X har fyllt tio år. Den 24 mars 2001 gjordes första versionen, Cheetah, tillgänglig för allmänheten, men det var långt ifrån den succé många hade hoppats på. Operativsystemet led av dålig prestanda och många program var det som saknades. Sedan dess har vi genomlidit en rad olika uppdateringar, alla med sina specifika kattdjursnamn, och idag är det en helt annan historia med senaste Lion på ingång. Grattis säger Mapple, och tackar även Tuaw för videotipset som går att skåda här under. Ni vill verkligen se när Mac OS X Cheetah presenterades år 2000. Kolla bara på typsnittet de använde, det är humor! Läs vidare →