Nutopia

Arkiv för
Kairosoft

2 mars

Game Dev Story följs upp med heta källor

Kairosoft, studion bakom populära Game Dev Story till iOS, släppte för inte så länge sedan en uppföljare i form av Waiwai! The Game Dealer, men bara för Japan. Vi väntade på att spelet skulle hitta till västvärlden, men istället väljer man att släppa Hot Springs Story här, som även det redan funnits tillgängligt i Japan. Så det blir till att ta hand om de purjapanska källbaden istället för att sälja TV-spel.

4 januari

Kairosoft ger oss nytt spel

Känner ni till Kairosoft? Det är utvecklaren bakom den otroligt populära spelskaparsimulatorn Game Dev Story. De har nu, om än hittills endast på japanska App Store, släppt ett nytt spel i samma stuk: Waiwai! The Game Dealer. Som titeln antyder intar man rollen som spelåterförsäljare och det påminner rent stilmässigt väldigt mycket om Game Dev Story.
Ännu ingen information om ett eventuellt släpp utanför Japan, men många är det väl som både hoppas och väntar, så det känns inte direkt omöjligt. Mapple följer upp.

1 december

Game Dev Story får en uppföljare

På App Store finns det idag ett spel som blivit oerhört populärt. Eller ja, det finns väldigt många, men det vi pratar om här heter Game Dev Story. Man skapar sin egen spelstudio, anställer personal och producerar spel. Enkel grafik, hemtrevlig atmosfär och menypillande har tydligen gjort detta till en riktig monsterhit, något som fått spelets utvecklare, Kairosoft, att bekräfta en uppföljare. Men det dröjer tydligen.

”Vi kommer att utveckla en uppföljare, men vi har inga planer på att släppa den snart!”

Nähä, okej. Kanske lika bra att de jobbar lite extra på andra delen. Kaiorosoft säger samtidigt att de funderar på att implementera nätverkande i titeln med globala försäljningssiffror av spelen man skapar samt möjligheten att skicka personal till vänners kontor. Kan bli häftigt värre.